Ez nem meríti ki véletlenül a "korlátozott ajánlatra vonatkozó hamis állítások" tiltott és tisztességtelen kereskedelmi módszer elvét?
Adott egy weboldal, baloldalt felugró szerencsekerékkel, kérvén e-mail címem adjam meg, és pörgethetek, kapok valami kedvezményt, amit dob a gép.
Oké, rendben, ismerem a sztorit, ezért privát módban kamu e-mailt adtam meg. Pörgettem, kedvezmény bizonyos mértékű vásárlás fölött. Kuponkód lefényképez.
Böngésző bezár, privát mód újranyit, oldal felkeres, kerék felugrik, kamumail, pörget, ugyanaz a kedvezmény, ugyanaz a kód.
Ezt eljátszottam még háromszor, az eredmény ugyanaz. Lehetne a vásárlónak akár 20% kedvezménye, kétezer forint végösszeg levonás kedvezmény, ajándék tárgy is, de nem, ez most ki lett hegyezve arra, hogy vásároljál bizonyos összeg felett, hisz' nyertél egy kuponkódot, hát nem príma?
Ezt követően szépen megbombázzák hírlevéllel a fiókját, mert gyanútlanul megadta a rendes mailjét.
Nem lenne ezzel gond, mert ki ne örülne kis "kedvezménynek", de ez előre definiált kód, ami tulajdonképpen "jár", magyarán csalással szereznek vevőjelöltet.
Hasonlókért az Alza, és az Emag súlyos milliókat fizetett, és nem is egyszer már. Bár nekik az zsebpénz...
Nyilván elolvastad a felhasználási feltételeket. Nem lepődnék meg, ha ott le lenne írva, hogy az "5% kedvezmény 50000Ft vásárlás felett" kupon 95%-os eséllyel szerepelni, az 5% kedvezmény 4% eséllyel, és a 20% kedvezmény 1% eséllyel. És nem, az 1% esély nem azt jelenti, hogy 100 pörgetésből 1x biztosan lesz 20% kupon.
Megjegyzés: a fenti számok kitaláltak, nem feltétlen fedik a valóságot, erősen sarkítottak, és nyilván több a lehetséges opció is.
Az meg, hogy ha megadod az email címedet és szétspammelik... az elolvasott, és elfogadott adatkezelési szabályzatból biztosan kiderül, hogy ez lesz.
Nem a lényeg ment át úgy látom. Szó sincs esélyekről, van egy eleve kikalkulált kedvezmény (1000 Ft jelen esetben) amit minden esetben dob a gép, szóval tömény átverés.
Nem az zavar hogy nem nyertem többet, mint a félkarú rablón, hanem a tisztességtelen elv, amivel hülyítik a népet. És nem csak ők, az összes ilyen "szerencsekerekes" cucc ilyen.
Végig fogom tesztelni!
"Nem a lényeg ment át úgy látom. Szó sincs esélyekről"
Tehát 3 próbálkozás az már tény hogy nincs más. Értem.
"Végig fogom tesztelni!"
Hajrá, bár én azért körülnéznék a feltételeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!