Egy 2000Ft-os zuhanyrózsa miatt valóban nem jár vissza a
300.000Ft kaució?
Figyelt kérdés
Egy évig laktam egy albérletben, nemrég kiköltöztem, gyönyörűen kitakarítottam, mindent rendben hagytam. A 100 éves zuhanyrózsa időközben elhasználódott (a víznyomás lerepítette a tetejét mert gondolom elfáradt az anyag). Én, a saját pénzemen vettem újat, gondoltam nem nagy ügy, a régit sem dobtam ki, hanem betettem a szekrénybe, a főbérlő tudott róla. Most a kiköltözéskot viszont belémközött, hogy ez akkor is rongálás, mert szerinte magától nem megy így szét, ezért a kaució "sajnos" nem jár vissza. Ez most komoly? Jogos az, hogy az egészet bekebelezi egy párezer forintos 100 éves zuhanyrózsa miatt, (amúgy vettem újat). Legalább a felét visszaadhatná... Ez hogy van? járt már valaki hasonlóan?
Én belengetnék számára egy polgári peres eljárást.
2022. máj. 5. 13:32
2/12 anonim válasza:
Persze hogy nem jogos. Fenyegesd meg hogy beszeltel az ügyvéd ismerosoddel es amennyiben szarakodik polgarjogi ugy lesz belole. Esetleg kereshetsz valami cikket barmit ahol a kaucirol irnak es ezt logogtathatod neki mellé.
Emlitsd meg hogy ez egy vesztett ugy neki, es amellett hogy a kauciót visdza kell adnia meg a perkoltseget is fizetheti.
2022. máj. 5. 13:32
3/12 anonim válasza:
Nehogy beerd a felevel. Mivel sajat koltsegen kicserelted igy nem vonhat le a kauciobol. Sehol a vilagon ez nem rongalas, plane ha onkent sajat penzbol kicsereled.
2022. máj. 5. 13:34
4/12 anonim válasza:
Perre kell vinni az illetot.
Nyugodtan mond meg neki hogy jovo heten fogsz beszelni az ugyved ismerosoddel es ha ugy alakul pert fogsz inditani, addig nyugodtan dontse el hogy mennyit ad vissza a kauciobol mivel neked szamlaid es fotóid vannak mindenrol es ezt nem fogod annyiba hagyni.
Valoszinuleg meg fogja gondolni magat.
Ha nem, akkor meg tenyleg pereld be.
2022. máj. 5. 13:59
5/12 anonim válasza:
Ez rossz vicc. A teljes kaució visszajár. Még csak az új zuhanyrózsát se neked kell állnod, hiszen felteszem normál használat mellett ment tönkre. Persze itt jobb a kompromisszum, az ilyen esetben állhat ezt azt a bérlő.
2022. máj. 5. 14:06
6/12 anonim válasza:
Nem, ez nem jogos. szerintem elköltötte a pénzt és nem tud fizetni.
2022. máj. 5. 15:06
7/12 anonim válasza:
Csak le akar húzni. Ne hagyd magad! Rongálás az, mikor pl. szétversz valami berendezési tárgyat és akkor is a kár helyreállítása után esetleg fent maradt összeg visszajár a kaucióból.
2022. máj. 5. 15:24
8/12 anonim válasza:
Legrosszabb esetben is csak egy zuhanyrózsa árát vonhatja le belőlle. A maradékot vissza kell adnia.
2022. máj. 5. 15:29
9/12 anonim válasza:
Nem jogos. En ingatlankozvetiton keresztul berlek, es a zuhanyrozsa / gegecso/ villanykorte ilyesmi, az en szerzodesemben olyan elem, amit ha 'elhasznalok', akkor sajat koltsegen kicserelem es csokolom. Igy is tortent, kilyukadt a gegecso, kicsereltem, akkor mar higeniai szempontbol vettem uj fejet, elraktam a regi csovet es zuhanyfejet. Kikoltozeskor ezeket mind itt hagyom, nem erinti a kauciot.
2022. máj. 5. 15:31
10/12 anonim válasza:
Dehogy jogos, lehúzás. Eleve kis tétel.. vettél is újat. Szerintem csak ki akarja játszani hogy ne kelljen visszadni, vagy elköltötte és nem tudja visszafizetni.
Mondd meg neki, hogy jogi útra viszed ha nem adja vissza a kauciót. Csinálj fotókat a szobáról, meg mindenről hogy legyen nyoma hogy tényleg nem rongáltál meg semmit. Beszélj egy ügyvéddel ha erősködik ezek után is.. Ne hagyd a pénzed veszni főleg így hogy nem tettél tönkre semmit kitakarítottál stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!