Leszámoltam munkahelyen, mert költözök messzebbre. Külföldön éltem eddig a hegyekben és sajnálom a munkámat. Hogy tereljem el a gondolataim erről?

Ettől még ez is munka, amit első sorban azért végzel mert fizetnek.
Pontosan arra gondolnék amivel kezdted, az a napi 1 óra oda, 1 vissza rohadt sok, ez heti 10 óra szabad idő. Ha csak ennek a felét sikerülne az új helyen a családdal, barátokkal, hobbival tölteni, szerintem már az sokat boldogítana.
Időnként jót tesz kicsit felrázni a dolgokat, egy új helyen új perspektívát szerezni.
Ameddig benne vagy egy szituációban, nehéz azt objektíven szemlélni. Lehet fél éven belül rájössz, hogy annyira azért nem volt jó az a hely, csak előtte dolgoztál pocsék közegekben, és akad bizony jobb is.
Anyagilag is okos 2, max 3 évente váltani, mert cégen belüli előre jutás vagy fizetés emelés az olyan mint a kutya vacsorája. Emiatt élelmesnek kell lenni, és új helyeken kialkudni azt a béremelést és előre lépést amit mind a szakmai tapasztalat mint az infláció megindokol.
Általában 1-2 év után a munkáltató már nem teper azért, hogy ott tartson, vagy fenntartsa azt az illúziót, hogy a hely jobb mint amilyen.
Aki belekényelmesedik egy pozítcióba, azt egy idő után bútordarabnak nézik a munkahelyen, és hajlamosak takaréklángra tenni.
Szóval ja, akad jobb is. Ez csak meló, ha nem megfelelő, normális váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!