Mit kezdjek a pénzemmel?
Figyelt kérdés
Hozzájutottam egy kisebb összeghez (1M Ft.), amit félre szeretnék rakni azzal a feltétellel, hogy bármikor hozzányúlhassak vész esetén, valamint jövő decemberben kivehessem.2022. ápr. 21. 11:40
4/13 anonim válasza:
MÁP+ nál csak 0,25% a visszavásárlás díja, PMÁP-nál 1% vagy még több is lehet.
5/13 anonim válasza:
#4 - Cserébe 2-5%-al több a kamat. Inkább kifizetek 0,75%-al több visszaváltási díjat.
6/13 anonim válasza:
Jelenleg 6,6%. Számold ki, hogy ez 1 millió Ftnál mekkora "nyereség". Nem éri meg kockáztatni. (20 ezer forint kb egy évre)
7/13 anonim válasza:
"Nem éri meg kockáztatni."
Ez nem kockáztatás...
Ennyi erővel megvenni se érdemes egyiket se, mert "csak 66ezer forint évente".
8/13 anonim válasza:
A kockáztatást az 1% visszaváltásra értettem. Az ugye PMÁP esetén nincs fixálva. Simán lehet holnaptól 4% is. Míg MÁP+ esetén fixálva van a 0,25. Vagy évfordulókor 0%. Persze aki nem kockáztat, az nem is nyer.
10/13 anonim válasza:
Nem értem miért a MÁP+ lehet csak a PMÁP egyetlen alternatívája. A MÁP+ jelenleg az egyik legrosszabb, különösen rövidtávra. Vannak más állampapírok is, érdemes lehet jobban körülnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!