Hogy tudnám megértetni szüleimmel, hogy egy lakás vétel elég rossz befektetés most , főleg Magyarországon?
Évek óta külföldön élek , öcsém is ki fog jönni ,de még nem mondta nekik.
Szüleim fejükbe vették, hogy vesznek egy lakást "biztos befektetés" címszó alatt.
Mondtam nekik tegyék be a pénzt 4-5 erősebb részvénybe. (5 éve csinálom, nagyon beleástam magam, átlag évi 21% nyereség,ami nem tragikus szerintem.)
Mi a véleményetek? Szerintem tök hülyeség lakást venni , mert ár-érték arány nagyon megcsúszott , valamit általában fel is kell újítani , szakember keresésről meg már ne is beszéljünk.
Úgy gondolom ez nagyon sok felesleges idegesség.
Valamint ha ki akarják adni, olyan embereket kell találniuk akik nem lakják le teljesen , megbízhatóak, meg az is idő ameddig találnak valakit. Ha valami elromlik menniük kell kicserélni stb. Szerintem ez sok szempontból nem átgondolt döntés .
Magyarországi ingatlanárak , lehet mennek fel, de nem látom azt, hogy a jövőben ez az ország akkora nagy befektetés lenne.
Nektek mi ezzel kapcsolatban a véleményetek?
Te mibe fektetnél kb 30M Ft-ot?
A diverzifikalt portfoloival az a baj ha tul diverzifikalod akkor elered a s&p hozamat, ami szinten nem rosz de nem is kiemelkedo.
Nekem s&p500ba es bitcoinba van ennel nagyobb osszeg, viszonylag volatilis a portfoliom, de kenterbe verte az elmult 5 evben barmelyik magyar alapkezelo alapjat. En is hasonloan latom az ingatlanba valo befektetest mint te, bar van ingatlanom is. Ha az elmult 5 evet nezed akkor az ingatlan is csinalt siman eves 20 szazalekot, persze ez nem jelenti h a jovoben is fog
"5 éve csinálom, nagyon beleástam magam"
A szüleidnek lehet, hogy nincsen 5 évnyi idejük és kedvük, hogy ennyire beleássák magukat a tőzsdézésbe. Fogadd el ezt szerintem.
Hát röviden én pár éve 25-ért vettem egy lakást amik egy-másfél évvel korábban 13-15-ért futottak, most alsó hangon 33-34-ért napok alatt elkelnek. Már a covid alatt is tehát minimum 8-9 millát drágult. Ha emellé még hozzávesszük hogy ha ki lett volna adva, még mennyi jött volna hozzá. Most lehet pampogni a felújítás költségeiről, de ennek a haszonnak a nyomába se érnek, ráadásul egy teljes felújításra max 20 évenként kerül sor, és felújítás után nyilván lehet emelni a bérleti díjat. (Természetesen nem olyan környéken van ahol az albérlők havonta szétvernék a lakást, mielőtt még bárki ezzel az abszurd kifogással jönne.)
Megnézném azt az állampapírt, ami ezt a hozamot tudja, ajánljatok valamit. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!