AliExpressen még mindig kell vámot is fizetni ??
Elvileg mindenre vámot vett ki az állam! A gyakorlatban viszont a posta már nem kezel le mindent,mert iszonyat sok a kicsi értékű csomag,és nem adminisztrálják le ezeket,mert egyszerűen nincs rá elég ember és túl sok vele a papír munka.,így sok kis mini csomag átmegy mindenféle vámolás nélkül. Nekem így több kis értékű csomagom megjött(pl fejhallgató fülpárna vagy kis usb töltő kábel) az elmúlt 1 évben.
Konkrétan többe kerül ekkor a vámolási procedúra mint az 2-5$ kis kütyű.
Ha valóban csak apróságokat vásárolsz pár ezer forintért, akkor azt ajánlom, hogy ne föltétlenül az AliExpress által felajánlott legolcsóbb szállítási módot fogadd el, hanem válaszd ki a legolcsóbb, de nyomon követhető szállítási módot, mert azt biztos nem a magyar posta fogja kiszállítani, ő ugyanis nem nyomonkövethető.
A postán kívül egyik futárcég sem számol fel vámkezelési költséget.
Én gyakran rendelek, nekem akkor kell csak vámot fizetni ha olyan csomag jön ami nem fér be a postaládába, de erről is jön email és 400 forintot kell elutalni ha kártyával rendezed a vámot ha nem akkor hozza a postas es 800 forint.
De kis csomagokert nem kell volt olyan hogy vagy 10 aprósagot eendeltem és egy zacskóba jött és arra kellett online a 400 forintot megfizetnen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!