Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » AliExpressen még mindig kell...

AliExpressen még mindig kell vámot is fizetni ??

Figyelt kérdés
Szeretnék rendeli pár ezer forintért viszont félek hogy megvámolják… régebben nem kellett sose fizetnem ezért, viszont amióta bejött ez így félek

2022. ápr. 19. 21:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg mindenre vámot vett ki az állam! A gyakorlatban viszont a posta már nem kezel le mindent,mert iszonyat sok a kicsi értékű csomag,és nem adminisztrálják le ezeket,mert egyszerűen nincs rá elég ember és túl sok vele a papír munka.,így sok kis mini csomag átmegy mindenféle vámolás nélkül. Nekem így több kis értékű csomagom megjött(pl fejhallgató fülpárna vagy kis usb töltő kábel) az elmúlt 1 évben.

Konkrétan többe kerül ekkor a vámolási procedúra mint az 2-5$ kis kütyű.

2022. ápr. 19. 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Mivel az EU eltörölte az EU-n kívűlről érkező kis összegű rendeléseknél az ÁFA mentességet, így rá kell fizetned a csomagra. Jellemzően nem vámot, hanem 27% ÁFÁ-t és a postai vámkezelési díjat. Ez utóbbi 150 euró alatti rendeléseknél automatikus vámkezeléssel nem túl borsos, és ebben az esetben dokumentumokat se kell küldözgetned a rendelésről.
2022. ápr. 19. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha valóban csak apróságokat vásárolsz pár ezer forintért, akkor azt ajánlom, hogy ne föltétlenül az AliExpress által felajánlott legolcsóbb szállítási módot fogadd el, hanem válaszd ki a legolcsóbb, de nyomon követhető szállítási módot, mert azt biztos nem a magyar posta fogja kiszállítani, ő ugyanis nem nyomonkövethető.

A postán kívül egyik futárcég sem számol fel vámkezelési költséget.

2022. ápr. 20. 07:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Én gyakran rendelek, nekem akkor kell csak vámot fizetni ha olyan csomag jön ami nem fér be a postaládába, de erről is jön email és 400 forintot kell elutalni ha kártyával rendezed a vámot ha nem akkor hozza a postas es 800 forint.

De kis csomagokert nem kell volt olyan hogy vagy 10 aprósagot eendeltem és egy zacskóba jött és arra kellett online a 400 forintot megfizetnen

2022. ápr. 20. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!