Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez a bankkártyás fizetés...

Ez a bankkártyás fizetés veszélye lehet vagy nem?

Figyelt kérdés

Én K&H-s vagyok már 5 éve.

Eddig csak egyszer vásároltam bankkártyával(múlt héten) mindig készpénzzel vásárolok.

Igazából meg is van az oka hogy miért vásárolok mindig kp-val és miért félek a bankkártyás fizetéstől.

Ha most én pl.: egy szolgáltatást vettem igénybe és mondják hogy 60.000Ft és tegyük fel beírja de egy 0-val többet üt be vagyis lesz belőle 600.000Ft és még a limit is 600.000 felettire van beállítva(nem tudom hogy mennyi a max).

Lecsippantom-pinkód és tegyükfel nem veszem észre hogy egy nullával többet ütöttek be.

Igazából ilyenkor mivan?

A másik kérdésem mennyi a K&H alapértelmezett(tehát ami alapvetően bevan állítva limitnek mindháromnál: készpénzfelvétel limit,bankkártyás fizetés limit,Internetes napi limit)

Tényleg érdekel a válasz mert én ezt egy nagyon veszélyforrásnak tartom hogy mivan ha ő se veszi észre hogy egy nullával többet ütött be és (tegyükfel énse) és ilyenkor mivan?

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. ápr. 15. 20:37
1 2
 11/11 Dzsoki ***** válasza:
0%
Kérdező! Nincs jelentősége,hogy melyik pénzintézetről beszélünk. Azt olvasom,nem értem,hogy milyen hely az,ahol nem összekötött a pénztárgép és a terminál? Vagyis,nem tud a pénztáros semmit sem beütni,mert automatikusan működik. Bármelyik banknál úgy működik,hogy nézd meg az összeget! Már 15001 forintnál is,biztosan fog kérni PIN kódot. Vagyis,látod az összeget. Hogyan nem vennéd észre? Általában vásárláskor,valóban az elérhető egyenlegig költhetsz. Bár,általában szokott lenni egy 100000 forintos,napi limit,így nem tudják a limit hatszorosával terhelni a számládat. Bizony,ez a biztonságos,nem a pénz. A garázsos,vélhetően kamu számlát ad. Ugyanis,az nem érv,hogy több bank csődbe ment,mert 100000 euróig,minden hazai betétre van OBA garancia. Frankó tömb esetén csak nem akarja a számláját egy nap többször nézegetni,hogy ki utalt és ki nem,ha nincs internet bankja. Nekem sincs,nem is tervezem,de bármennyiszer meg tudom hallgatni az egyenlegemet. Igaz, a KésH bank esetén problémásabb,mert meg kell várni az ügyintézőt. Általánosságban pedig,ha olyan lenne a törvény,hogy csak 50000,pláne csak 20000 forint felvétele lenne díjmentes,akkor kénytelenek lennének,a díjmentes rész felett kártyával fizetni! Egyébként,valóban a szombati,vasárnapi piac placcon,két magánszemély esetén,pár száz forintos termékekért,nem utal. Hová kell a havi több,mint 100000 forint kp?
2022. ápr. 18. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!