Hogyan kell postán utánvétes csomagot feladni?
Sziasztok
Most először adnék fel így csomagot,de nem igazán tudom hogy kell.
A dobozra itthon a vevő címét kell ráírnom vagy a posta címét ahova viszik? Postánmaradó csomag lesz.
A pénzt én hogyan kapom meg?
Meg kell adnom valahol a bankszámlaszámom?
Nem. Az utánvételes csomagot helyben a postásnak fizetik ki, és a posta juttatja hozzád vissza a pénzt, utalványon. De van plusz költsége.
Nem tudom, hogy miben maradtatok a vevővel, hogy a posta költséget ki állja, de érdemes rászámolni.
Ha bankszámlaszámon szeretnéd, hogy fizessen, akkor átutalással kellett volna megbeszélni, előre vagy utólag (mindkettő rizikós), de így is mondhatja, hogy nem veszi át a csomagot, az megint plusz költséggel jár.
Vevő címét, ha jól tudom, és rá kell írni, hogy postán maradó. Bár mintha az is egy külön szolgáltatás lenne, amit neki kellett kérnie, hogy postán maradóra kaphassa a dolgait.
Én rendszeresen ezzel szívok, mert egy azonos nevű csaj, de szomszéd település, csak ott nincs posta, hozzánk kéri postán maradóra a küldeményeit, és ahogy tud jön értük. A névazonosság miatt, ha nagyon nem jön meg egy csomagom, vagy levelem, akkor már tudjuk, hogy helyettesítés volt, és az ő cuccai között kell megnézni, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!