Ingatlanközvetítőknek tényleg annyi a munkájuk, hogy nincs idejük az emberre?
Régebben, amikor nem pörgött a biznisz, az ingatlanosok úgy másztak az emberre, mint a piócák.
Most pedig....
Ingatlant keresek. Már több netes hirdetésben szereplő ingatlanost is felhívtam, érdeklődtem az adott ingatlannal kapcsolatban. Mint kiderült, valamiért vagy nem jó, vagy már nem aktuális. Utána mindenki elköszönt.
Senkinek esze ágában sem volt megkérdeznie, hogy esetleg segíthet-e valamiban, vagy milyen paraméterű ingatlanokat keresek.
Tényleg ennyire elfoglaltak, vagy már annyira zsírosak, hogy ha van valami, az jó, de megmozdulni már nem hajlandóak érte?
tegnap hallgattam erről egy rádióbeszélgetést.
Állítólag azért nem olyan aktívak, mert eladói oldalon is kb. mindenki megbíz 6-8 konkurrens irodát, és várja tőlük a legjobb vevőt. De mivel tudják, hogy ez a helyzet, nem annyira vehemensen hirdetgetnek, és keresnek - mert könnyen lehet, hogy tök fölösleges - hiszen majd egy másik ingatlanos fogja learatni a babérokat.
Amerikában (ahol ennek hagyománya van) kizárólagos szerződést kötnek, és akkor tényleg mindent megtesz az ingatlanos, hogy vevőt szerezzen.
De, meg tudom!
Csakhogy nem akarom. A honlapjukon minden fenn van, látom, amit akarok.
Viszont én régi vágású ember vagyok. Hozzá vagyok szokva, hogy a boltban is "körülugrálnak". Persze nem a Tescoban, de van az a hely, ahol megkérdezik, hogy mit szeretnék, ha nincs ajánlanak mást, vagy felírják a számomat, és értesítenek, ha kapnak ilyen terméket.
Azért szerintem elég szép jutalékot zsebelnek be ahhoz, hogy egy kicsit nyomuljanak. Persze ha valaki eladni akar, akkor hiába írja bele a hirdetésbe, hogy ingatlanosok ne keressék, akkor is zaklatják!
"az ingatlanosok úgy másztak az emberre, mint a piócák"
Most is. Ha egy ingatlan miatt felhívsz egyet, rögtön ajánlani kezd csomó másikat ha tetszik, ha nem.
Ha te azt tapasztaltad, hogy nem aktívak, akkor valszleg úgy vannak vele, hogy úgyis van csomó ingatlanjuk, nem fogják megerőltetni magukat.
Mellesleg az ingatlanközvetítő tipikusan olyan szakma, ahol nem érdemlik meg azt a pénzt, amit kapnak. A legtöbbje annyit csinál, hogy felpakolja a netre a hirdetést és beszél az érdeklődőkkel. Ezt én is megcsinálom magamnak. Plusz, még normális képeket sem tudnak sokszor csinálni, hanem az eladó által átküldött rossz szögből készült, homályos, semmitmondó vackokat teszik ki. Alaprajz szintén az esetek 80%-ában nincs.
Ha jót akarsz magadnak, akkor az ingatlanosokat kerülöd, mint Ördög a tömjént. A legtöbb esetben a képek, a leírás és némi Google Streetview segítségével pontosan kideríthető az ingatlan helye, akkor pedig, ha komolyan tetszik a ház, simán elmégy személyesen, kikerülve az ingatlanost. Többnyire nincs kizárólatgos szerződésük, így az eladó és te is jól jársz, mert nem kell kicsengetni az ingatlanosnak 5-600 ezret.
Milyen ingatlant keresel? Én hosszú gondolkodás után most készülöm eladni a panelt, édesanyám élt ott, de fél éve sajnos elhunyt és nem tudok fenntartani két lakást egy fizuból. A kiadásáról meg lemondtam, mert régen anyukám időnként kiadta, de sose fizettek az albérlők, még szerződéssel sem, aztán meg lelakták és leléptek. Volt, aki el is lopott tárgyakat. Pénz meg nem volt ügyvédre, mivel senki se akart fizetni.
Szóval éppen azon gondolkodom, hol hirdessek úgy, hogy ne kelljen havi több ezret fizetnem képek feltöltéséért. Ingatlanost se akarok, mert milliókat kérnek az eladás fejében és nem is törik magukat, ahogy kiderült.
Azért akarom eladni, mert nincs pénzem két lakás rezsijére, képek feltöltésére vagy ingatlanos általi lehúzásra.
Facebookon meg nem enged hirdetni, nem enged tovább lépni. Mások szerint számítógépről nem enged, csak okoskáról, de olyat nem használok.
Szóval, ha valakinek van ötlete, hol lehet valóban hirdetni és eladni, megköszönöm a választ.
Egyébként én is kinéztem egy olcsóbb kertes házikót vidéken, írtam is az ingatlanosnak, nem válaszolt. Hívtam többször, nem vette fel.
Biztos azzal vannak elfoglalva hogy külföldieknek szerezzenek lakást, azokról többet le tudnak húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!