Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi plusz tőke kellhet,...

Mennyi plusz tőke kellhet, hogy egy kastély szállóként működjön?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, van egy kastély amit meg tudok venni. Jó helyen, szép, nem kell felújítani, be van rendezve, stb, és pont arra elég a vagyonom, hogy megvegyem ahogy van. 250 millió.

Vajon mennyi tőke kellene még, hogy a személyzetet, stb összeszedjem, és hogy elinduljon az egész. Gondolom kell még legalább pár tízmillió így ehhez. Véleményekre vagyok kíváncsi. Nem ez alapján fogok nyilván ilyen döntést hozni.

2022. ápr. 8. 11:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Az, hogy fel van újítva és be van rendezve, semmit nem jelent. Meg kell felelned egy rakás előírásnak és engedélyeztetésnek (ÁNTSZ, NÉBIH, katasztrófavédelem... stb). Ha ezeken nem felelsz meg, akkor bőven több millióba kerülhetnek az átépítések, korszerűsítések.

Ha már kastély, felteszem, nem egy két csillagos panziót szeretnél belőle csinálni. E tekintetben is komoly beruházásokra kell készülni. Hiába van felújítva, magasabb kategóriáknál már elvárás az, hogy pl. legyen wellness részleg kialakítva. Az se két fillér.

Az tök jó, hogy be van rendezve, de megfelelően ki is van alakítva? Parkolási lehetőség garázzsal, a szobák mindegyikében fürdőszoba és társai?

És akkor az első időszak működési költségeiről még nem is beszéltünk. A személyzet bére, a marketingköltségek, egyéb működési költségek... ezekre is érdemes félretenni, ki tudja, milyen lesz az első időszak.

Én mindenképpen keresnék egy olyan embert, akinek van tapasztalata az iparágban, és megfelelő kapcsolatai vannak, anélkül bele se mernék kezdeni, akkor se, ha a vételár háromszorosával rendelkeznék.

2022. ápr. 8. 12:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem. Jó meglátások. Köszönöm. Amúgy nem Magyarország. De mondjuk ez nem fontos. Elméleti kérdés volt, kíváncsiságból.

És másik dolog amin elgondolkodtam, ha megvan a megfelelő telek, építési engedély, stb, tehát ilyen akadály nincs, mennyibe kerülhet vajon egy klasszikus, régies kastélyt megépíteni?

2022. ápr. 8. 13:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Mondjuk egy olyat, mint ami dégen van, a Festetics kastélya.
2022. ápr. 8. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!