Mi a teendő Eurojackpot szuperlottó főnyeremény esetén? Milyen eljárás következik ilyenkor?
Először is, minden lottó nyeremény hazánkban nettó összeg, tehát már adózott jövedelem. A Szerencsejáték Zrt. adózik a nyertesek helyett.
Kivételt képez ezalól az eurojackpot. Ez bruttó összeg, a kiutalás után a nyertesnek kell bevallania, majd 15% SZJA-t leadózni a nyereményből.
Nagynyeremény esetén kell nyitni a hazai bankok valamelyikében egy euro alapú bankszámlát, legalább egyet.
Érdemes többet, de ez már részletkérdés.
Ha egy olyan ember nyeri meg, aki sosem kezelt nagyobb tőkét, érdemes minél több helyre szétszórni a pénzt.
Szerintem ekkora öszegnél, miután gondolom vesz az ember szép házat, autót, stb, elegendő kb 10%-nyi pénzt hagyni a számlán. Kis részét forintban, nagyobb részét szétosztva euró/usd/gbp/chf között.
A nyeremény 30%-ból én kiadható ingatlanokat vennék nagyvárosokban.
10%-ért vennék befektetési aranyat.
20%-ot tennék osztalékfizető részvényekbe, a legnagyobb, legbiztonságosabb cégekbe.
5%-ot mernék tenni olyan kriptovalutákba, amik jelenleg még keveset érnek, és nem nyúlnék hozzá évekig. Legalább 20-30 féléből bevásárolnék.
További 5%-ot tennék a metaversumba.
5-5%-ot rábíznék pénzügyi szakemberekre, akiknek van sok évre visszamenőleg kimutatható eredménye a tőzsdén.
10%-ot tennék állampapírba.
Próbálnék minél több helyről passzív jövedelmet szerezni, naplóznám a bevételeket és kiadásokat, és ami megy azt folytatnám, ami nem, ott átcsoportosítanék.
Próbálnék csak a passzív bevételből megélni életem végéig. Ekkora összegnél az is lehet akár havi 30-50 millió ft is, vagy több.
Mellette ott lenne a tartalék kp, és azonnal készpénzzé tehető arany, vagy ingatlan.
Nos ez esetben az egyetlen teendő, hogy el kell költeni. Ez bizony nem egyszerű dolog, de én tudok benne segíteni.
önzetlenségem nem ismer határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!