Ha kriptovalutát bányászol akkor te kitől kapod a kibányászott pénzedet?
Sziasztok!
Nekem nem egy ismerősöm van aki kriptovaluta bányászással foglalkozik. Én azon gondolkodtam a napokban oké te letöltesz egy bányász programot elindítod és ezzel keresed a pénzt. Na, de te és aki kiadja a kriptovalutát hogyan szerzitek a pénzt, pontosabban kitől kopja mint bányász és mint "fejlesztő" a pénzt.
Válazokat előre is köszönöm🙂!
Senkitol es mindenkitol. A kripto ugy mukodik hogy minden coint vissza lehet kovetni addig amig kibanyasztak. A banyaszok ha talalnak egy uj blokkot akkor a blokk rewardot megkapjak. Ez bitcoin eseten 6.25 bitcoin. Ezen felul minden tranzakcioert bytonkent fizetnek az emberek. Ez a plusz fizetes raadodik a block rewardra.
Ez amit leirtam nagyon egyszerű, de a vilagban inkabb az van hogy tobb szaz-ezer banyaszgepet osszekotnek poolokba. A pool uzemeltetoje szinkronizalja a banyaszokat, leosztja nekik a feladatokat, es amikor meglesz egy blokk akkor banyaszasi kapacitas fuggvenyeben fizet nekik. Szoval igazabol a poolba banyaszok a pool uzemeltetojetol kapjak a kriptojukat. A poool uzemeltetoje meg ugy mukodik mintha egy hatalmas banyasz lenne szoval a fent leirt senki es mindenki alapjan kapja a rewardot
Alapesetben automatikusan kapják. Úgy kell elképzelni mintha pénzt nyomtatnál s pl. minden százra kerekített sorszámú bankjegyet megtarthatnál. És amikor jön a pénzszállító s elviszi a többit, nem reklamálna ha ezzel hiányoznak mert ez a fizetésed.
De ahogy írja a kettest már csoportokba rendeződnek a bányászol s akkor attól függ minden aki a csoportot létrehozta
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!