Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van olyan, hogy valaki egyszer...

Van olyan, hogy valaki egyszerűen "genetikailag" olyan típus, hogy sok neki a nyolc óra?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy gáz, meg hogy nem vagyok elég felnőtt, de én egyszerűen soknak érzem. Ha folyamatosan koncentrálni kell, akkor végképp, de olyan helyen is voltam, ahol a nap felében alig kell csinálni valamit. Ilyenkor meg az elvesztegetett idő zavar.

Egyszerűen mintha úgy lennék bekötve, hogy nem tudok ennyi ideig megülni, koncentrálni, de lehet az is, hogy csak nem érdekel eléggé a munka, bár nem tudom, mikor volt olyan, hogy valami nyolc órán keresztül egyfolytában érdekelt. Egyetemen is soknak éreztem a 1,5 órás órákat, tapasztalatom szerint a többség 30 perc után már alig tudott figyelni. Sokkal élhetőbb a külföldi egyetemek egy órás óraideje.

2022. márc. 25. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Van részmunkaidős állás is. Ja hogy az nem elég itthon megélni sokszor? Az már egyéni szoc probléma. :D
2022. márc. 25. 15:41
 2/10 anonim ***** válasza:
20%
Úgy hívják munkakerülő.
2022. márc. 25. 15:49
 3/10 A kérdező kommentje:
De ez miért munkakerülés? A világ nagyrésze nem dolgozik nyolc órában. És a fél közszféra arról szól, hogy a nyolc óra harmada semmittevéssel megy el.
2022. márc. 25. 15:58
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
Most magadat próbálod meggyőzni erről?
2022. márc. 25. 16:02
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem. Kérdezem, hogy mit gondolnak mások. Neked az a véleményed, hogy ez KMK. Megértettem.
2022. márc. 25. 16:14
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem kb nincs olyan ember akinek tényleges percre ki lenne töltve a 8 órás munkaideje
2022. márc. 25. 16:40
 7/10 anonim ***** válasza:

ez az oldal tele van munkamániásokkal, szóval kár ilyen kérdést feltenni.

Ha meg lehetne szavazni, hogy legyen e 4 napos munkahét, biztos leszavaznák, mert az emberek többsége gyűlöl otthon lenni. Nem tud mit kezdeni a szabadidejével.

2022. márc. 25. 17:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Ezt nem értettem soha. Miért nem? Család? Barátok? Önfejlesztés? Vagy ez ilyen generációs dolog?
2022. márc. 25. 17:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Na hát lepontoznak, de én is világ életemben ilyen voltam. Nem azért mert ne tudnék koncentrálni, de ha 8 órát vagy a munkahelyen (plot twist, 8 és fél, 9 is az, ebedszünettel) nem marad időd másra. Én szerettem a munkám, könyvelő voltam, de bőven elég lett volna 4 óra, és még időm is maradt volna a családra, magamra. Nyolc óra sok. Ez az egész az ipari forradalom maradványa, anno 12 órákat is dolgoztak hat napon át. Most úgymond összetehetjük a kezünk h csak 8 óra.. És igazad van, rengeteg munka nem igényli a 8 órát, de kell egy közmegegyezeses norma, amihez igazítani lehet a dolgokat. Mert az is igaz, hogy van, ami igényli a nyolc órát, vagy többet is. Én szívem szerint négy óraztatnék mindenhol, ugyanannyi pénzért, megoldaná a munka nélküliseget is, és mindenkinek maradna élni is ideje.

(jelenleg gyesen vagyok a második babammal és őszintén remélem h sikerül majd valami reszmunkat találnom, mert a híg f*sás jön rám annak a gondolatára is hogy megint 8 órán át kell állnom a szopórolleren, a babáim, a háztartás, a férj, a két kutya és önmagam ellátása mellett (férj segít, de akkor is). 😅

2022. márc. 25. 22:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Legjobb barátom is ilyen, neki tinédzser korától diagnosztizált figyelemzavara is van. Neki is óriási szenvedés a hosszabb koncentráció, pedig amúgy szorgalmas típus.
2022. márc. 26. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!