Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az építőipari vállalkozók...

Az építőipari vállalkozók (kőműves, festő, burkoló, villanyszerelő, hegesztő) hogy kereshetnek meg 1 napi munkával 50-100 ezret? Hogy van erre kereslet? Mármint ezt 30 éve otthon apuka megnézte egy könyvből, és megcsinálta... mi változott?

Figyelt kérdés

Vettem egy felújítandó házat, kértem árajánlatot pár vállalkozótól, és konkrétan kiröhögtem őket, mert azt hittem viccelnek... pl. ablakcserére mondtak 100 ezer/ablak árat (úgy, hogy már megvan az ablak), csempe rakásra 8000 Ft/m2-t, a villanyos meg 100 ezer/napért jönne el...

Én emlékszem, '90-es években, gyerekkoromban ezt az emberek otthon megcsinálták maguknak, és akkor még ráadásul egy könyvből kellett kiolvasni (nem volt videó, leírás, meg képek a neten), csak a legkirívóbb esetben hívtak szakembert.

Mégis mi változott? - Mármint keresek havi nettó 300 ezret (mint az átlag), hogy érné meg napi 50-100 ezerért embert hívni, mikor inkább veszek ki szabadnapot, és megcsinálom magamnak? Más miért nem így gondolja, miért van ekkora kereslet a munkásokra?

2022. márc. 19. 21:13
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Adót csal. Nagyon ritka hogy adnak számlát. Én projekteket vittem az összes számla átment rajtam, igen, adót csalnak így is. Ha van embere nincs bejelentve vagy O is katas, a felesége is lazán lehet ács (Romániában suli nélkül kapnak végzettséget ) mindenki számláz. Ha elfogyott a keret akkor nincs számla. Vagy van hogy 3m szamlasan 7 zsebbe vagy nem dolgozik.

Es a festő kedvenc mondata : nem azért tanultam én ennyit hogy hidegben dolgozzak. :):):):)

2022. jún. 7. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!