Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tételeket lehet árulni?

Tételeket lehet árulni?

Figyelt kérdés

Csináltam egy jó nagy mappát a gépemen, amiben vannak különböző tantárgyak, azon belül tétel mappák, azon belül pedig word dokumentumban általam kidolgozott (több forrásból) tételek.

Épp azon gondolkodtam, hogy vajon ezeket lehetne-e árulni online. Mondjuk 100 ft / tétel vagy ilyesmi. Szerintetek?

2022. márc. 19. 16:54
 1/4 A kérdező kommentje:

Ja azt nem írtam, hogy ezek középszintű érettségi tételek (irodalom, nyelvtan, történelem) illetve angol emelt szóbeli tételek.

A mappák pedig szépen, átláthatóan vannak rendszerezve. Én személy szerint biztos elgondolkodnék azon, hogy pénzt adjak egy ilyenért, hatékonyabb lehet ebből tanulni, mint füzetekkel meg lapokkal b*szakodni. 18F

2022. márc. 19. 17:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Elvileg? Igen. Gyakorlatilag nem valószínű, hogy ebből így lesz valami. A legtöbb vizsgán (legyen szó érettségiről, szakmai vizsgáról vagy egyetemi vizsgáról) más-mást kérnek számon a különböző intézményekben. Az én volt gimimben például tudom, hogy teljesen más volt egy '48-ról szóló töri tétel, mint a szomszéd iskolában. Na most vagy azt csinálod, hogy mindent beleírsz ezekbe a tételekbe, és gyakorlatilag tételenként másfél wikipédia szócikk hosszúságú lesz (ami pont egy vasat sem ér annak a szempontjából, aki tételt "venne"), vagy személyre/intézményre szabottan készítesz tételeket (ami viszont rohadtul nem lenne rentábilis valószínűleg akkor sem, ha egy egész évfolyamból mindenki fizetne neked 100 forintot, pedig nyilván nem fog mindenki, hanem valaki megveszi és körbeküldi).
2022. márc. 19. 17:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha megfelelően eleget teszel az adózási kötelezettségeidnek, akkor elvileg.
2022. márc. 19. 17:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerzői jogdíjra is jogosult lehetsz vele, nem csak az egyes eladott termékek után járó egyszeri bevételre.

Legalizálni a dolgot nem tart sokból és szinte semmibe sem kerül adószámos magánszemélyként.

2022. márc. 20. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!