Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az ilyen vicc kategória...

Az ilyen vicc kategória álláshirdetéseket hogy gondolják?

Figyelt kérdés

Valahogy úgy volt megfogalmazva hogy "utazási költségtérítést nem áll módunkban fizetni".

Na már most ha nem lett volna tiltva a kommentelés, szívesen oda írtam volna, hogy bocsika, ez nem a cég preferenciájának kérdése, hanem Munka törvénykönyvében foglalt kötelesség. Mintha én azt mondanám, hogy szerződtessenek le, küldjék a fizetést, de nekem nem áll módomban bejárni dolgozni.

Miért nem azt írták akkor már hogy csak helybeli lakost keresnek?

Vagy ilyet nem szabad leírni, mer akkor már perelhetőek valami diszkriminációért? De akkora az mennyivel jobb hogy kijelentik hogy a Mt.-ben lévő munkáltatói kötelességüknek nem hajlandóak eleget tenni?

Még mielőtt valaki vicces kedvében volna, ez nem az "alapítványi iskola", "barkácsbolt" hirdetett ilyen szöveggel állást egy facebook csoportban.

2022. márc. 18. 10:59
 1/5 A kérdező kommentje:
Ennél már csak egy fokkal kevésbé gázabb mikor bónuszként írják ki a Mt. szerint kötelező dolgokat.
2022. márc. 18. 10:59
 2/5 anonim ***** válasza:

1: más kategóriában is látsz hasonlókat...

Mikor pl. egy autóhirdetésben extraként odaírják az elektromos ablakemelőt, vagy más olyan szolgáltatást, ami manapság már abszolút alap... :)))))

2022. márc. 18. 11:08
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

Nekem ezek voltak a személyes kedvenceim az utóbbi időben:

Mérlegképes könyvelő hirdetésbe bele volt írva az amit kínálunk részhez, hogy: Havonta 1 céges pizza nap. Wtf??? Érted. Havonta + 1800 ft? :D

Egy fémipari cégnél pedig szintén előnynek volt írva, hogy "A munkavégzéshez szükséges eszközöket biztosítjuk".

2022. márc. 18. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A következő meg az lesz majd, hogy a gyárkapuban nem szedünk belépődíjat a dolgozóktól.
2022. márc. 18. 14:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"ez nem a cég preferenciájának kérdése, hanem Munka törvénykönyvében foglalt kötelesség"

Már nem az MT írja elő ezt a kötelezettséget, hanem egy attól független kormányrendelet.

2022. márc. 18. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!