Ha eladók egy használt elektronikai eszközt és a vevő mindenképpen banki átutalással akar fizetni, abból lehet bajom?
Figyelt kérdés
Magánszemélyként adnám el megunt, még garanciás tabeltem és egy srác megvenné, személyesen akarja átvenni, de utalással akarja fizetni. A bizonytalanság alapja, hogy facebookon külföldi lakóhely van neki feltüntetve és arab betűkkel van a neve kiírva. Nem akarom elítélni sem, mert helyesen ír és normális hangnemben, de kicsit bizonytalan vagyok azért vele2022. márc. 7. 14:29
11/16 anonim 

válasza:

10
Nem olvastad el a saját linkedet...
Chargeback netes utalásnál nem indítható, bankkártyáról leemelős fizetésnél van.
De ha Chargeback-et indít is valaki, akkor sem automatikusan kapja vissza a pénzét, hanem az átutalt pénzt zárolják, és csak akkor kapja vissza az eredeti gazdája, miután a bank utánanézett, hogy a kártyatulajdonos tényleg nem kapta meg a pénze ellenértékét.
Le van írva a linken.
12/16 anonim 

válasza:

OK.
És akkor mit fogsz tenni...??
A helyedben ennek ellenére nem mennék bele! Jöjjön oda, és pl. a mobiljáról ott indítsa el az átutalást. Megérkezik hozzád 2 percen belül. Ekkor viheti a cuccost.
13/16 anonim 

válasza:

Bajod bármiből lehet, ilyen az üzlet, bármivel átverhetnek eladóként és vevőként ... Ha ennyire félsz az üzleteléstől akkor ne üzletelj.
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek. Nyílván bárhol bármikor becsaphatnak, de azért nem muszáj házhoz menni a lóf@szért. Felajáblottam egy semleges helyet (Tesco parkoló) ahol van kamera és ATM is, de ragaszkodott az utaláshoz meg nem értette, hogy miért nem nálam találkozunk. Ráadásként nem is azonnali lett volna az átutalás, de nyílván láttam volna a vissza igazolást a tranzakció elindításáról és majd valamikor megkaptam volna a pénzt (vagy nem :D). Szóval mikor határozottan írtam, hogy Tesco parkoló és kp, akkor le tiltott. Szóval inkább maradok óvatos, nem megyek bele minden h*lyeségbe.
2022. márc. 7. 18:54
15/16 anonim 

válasza:

14: na ebből látszik, hogy át akart vágni. :(
16/16 anonim 

válasza:

Na, hát erre már én is azt mondom, hogy át akart vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!