Ha Magyarországon kitöltesz egy nyomtatványt, szerződést akkor miért fontos adat az hogy mi az édesanyád neve?
Nemrég intéztem valamit Magyarországon és megadtam az adataimat. A feleségemnek furcsa volt hogy azt is meg kellett adni hogy mi az édesanyám neve. Mi kint élünk, a feleségem külföldi és nálunk soha nem kérdezik meg egyetlen egy hivatalos ügyintézésnél sem hogy ki az édesanyád. Megadod a neved, cimed, születési dátumodat meg van egyedi azonositod ami elkérnek. Az itteni jogsiban, személyiben sincs benne az édesanyád neve.
Eddig nem is jutott eszembe ez a kérdés és nem is tűnt fel ez a különbség egészen addig ameddig a feleségem rá nem kérdezett.
Mert ez alapján (is) azonosítanak. Nálunk ilyen a rendszer.
Normális országban van egy szám ami azonosítja az állampolgárt. Nálunk isten tudja hány. Személyi szám, adóazonosító jel, taj szám, személyiigazolvány szám, lakcímkártya száma.
Mert a személyes adataidhoz tartozik -> minden az, ami nem változik (születési hely, idő, anyja neve).
Nálunk a személyes adatok alapján működik a rendszer.
Meglehetne ugy is kulonboztetni a sok Kovacs Istvant hogy a TAJ szamat adja meg, vagy a Szemelyi ig szamat mert az is mindenkinek mas es mas. A TAJ meg nem is valtozik mert nem jar le a kartya soha
Nalunk is vannak olyan nevek amikbol tobb ezer van, megsem az anyja neve alapjan azonositjak az embert.
Most ez Neked miért olyan nagy probléma?
Itt Magyarországon ez van. Máshol más van, és valószínűleg én meg azon csodálkoznék el ennyire.
Ennyire erővel bőven megfelelne még mindig a személyi szám, mint az emberek beazonosítóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!