Hogyan számítható ki a betegszabadság ha nem azt a bért kapom kézhez amivel be vagyok jelentve?
Munkáltatótól függ. Nekem volt olyan helyem ahol alig kellett dolgozni, a napi 8 órából átlag a fele telt munkával. Itt szakmai bérminimum volt a hivatalos + ugyanannyi zsebbe. Ha elmentem 2 hét táppenzre ugyanúgy megkaptam a borítékos részt is.
Egy másik helyen mindenki feketén volt, na ott aszerint volt a fizu, hogy hány órát dolgoztam, plusz forgalom alapján teljesítménybér, plusz amit lehetett húzni (árukészlet, munkadíj zsebre, céget megkerülve, kamu számlák futószalagon, stbstb). Itt nem fizettek a betegállományra, de kb a szakmai bérminimum négyszeresét-ötszörösét lehetett megkeresni zsebbe. Úgyhogy ahány cég annyi szokás.
Hivatalosan csak a hivatalos béred után jár a betegszabadság.
Nagyon ritka az a cég, aki kiegészíti ilyen esetben a fizetést. A férjem cége például ilyen. Ritka, de kiegészíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!