Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan számítható ki a betegsz...

Hogyan számítható ki a betegszabadság ha nem azt a bért kapom kézhez amivel be vagyok jelentve?

Figyelt kérdés
Januárban 6 napot voltam beteg szabadságon amit orvos által igazoltam, ha 270000 bruttóra vagyok bejelentve és a nettó fizetésem 255000 akkor hogyan számolható ki a betegszabadság? Csak a hivatalosan bejelentett fizetésem után számolandó el vagy a zsebbe kapott pénzt is érinti?

2022. márc. 5. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hú, de naiv vagy... majd biztos ad feketén is.
2022. márc. 5. 09:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Krisztinka, miért vetted le közben a neved?
2022. márc. 5. 09:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Fekete tappenz!!!

BRUHAHA!

2022. márc. 5. 09:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezcmar majdnrm olyan jo, mint a minapi kerdés, h a borítékban kapott penze után miert nem tudja igenybe venni az adóvisszaterítést.. 😂😂😂😂
2022. márc. 5. 09:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkozz, a fekete pénzt akkor kapod, ha dolgozol. Táppénzt csak a bejelentett után fogsz.
2022. márc. 5. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:
10%

Munkáltatótól függ. Nekem volt olyan helyem ahol alig kellett dolgozni, a napi 8 órából átlag a fele telt munkával. Itt szakmai bérminimum volt a hivatalos + ugyanannyi zsebbe. Ha elmentem 2 hét táppenzre ugyanúgy megkaptam a borítékos részt is.

Egy másik helyen mindenki feketén volt, na ott aszerint volt a fizu, hogy hány órát dolgoztam, plusz forgalom alapján teljesítménybér, plusz amit lehetett húzni (árukészlet, munkadíj zsebre, céget megkerülve, kamu számlák futószalagon, stbstb). Itt nem fizettek a betegállományra, de kb a szakmai bérminimum négyszeresét-ötszörösét lehetett megkeresni zsebbe. Úgyhogy ahány cég annyi szokás.

2022. márc. 5. 13:25
 7/7 anonim ***** válasza:
48%

Hivatalosan csak a hivatalos béred után jár a betegszabadság.

Nagyon ritka az a cég, aki kiegészíti ilyen esetben a fizetést. A férjem cége például ilyen. Ritka, de kiegészíti.

2022. márc. 6. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!