Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha törölnek a munkaügyi...

Ha törölnek a munkaügyi központból lesz belőle bármi bajom?

Figyelt kérdés

Kaptam nemrég közvetítőlapot, el is mentem vele az adott helyre, de azt mondták, nincs megfelelő szakképesítésem, másrészt nem is keresnek most embert. Szóval ők nem tudják, miért lettem kiközvetítve hozzájuk. Nem is írtak alá semmit, még egy nem-et sem, mert nem akartunk ezzel bajlódni. Szóval egy üres lapot nyilván nem vihetek vissza.

Semmilyen segélyre vagy támogatásra nem vagyok jogosult, így nem tudnak mit beszüntetni, nem igaz? Illetve szokott alkalmi bejelentéses állásom is lenni. Le tudják nyomozni, hogy én tényleg dolgozok-e valahol, ha például az alkalmi munkámra hivatkozva lépnék ki? Mert nem igazán van szükségem a segítségükre úgy döntöttem, jelenleg is reménykedek, hogy visszahívnak egy-két külsős interjúra. A legegyszerűbb lenne, ha szó nélkül törölnének, de mi lesz, ha elkezdenek hívogatni? Nem akarok kínos beszélgetésekbe keveredni.

2022. márc. 4. 20:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs rájuk szükséged, illetve a későbbiekben sem akarsz tőlük semmit, akkor nem sok értelme van, hogy regisztrálva vagy. Én az egészségügyi járulék miatt regisztráltam, mert feltétel a kérelem beadásánál egy igazolás arról, hogy regisztrált munkanélkül vagy, és így a kirmányhivatal fizeti helyettem a havi kb 8000 ft-ot 1 évig. Mást én se kapok.
2022. márc. 4. 20:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is pályakezdő vagyok, nagyon kevés ledolgozott nappal, én még azt a kérelmet sem adtam be végül, magamnak fizetem a TB-t 3 hónapja. De testhezálló állást én sem láttam náluk, ilyen gyárba meg konyhai kisegítőnek magamtól is tudnék jelentkezni, ha rávinne a lélek :'D.
2022. márc. 4. 21:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor mielőtt a regisztrációd törlését kéred, kérvényezd a kormányhivatalnál a rászorultságod megállapítását, hogy Neked se kelljen saját zsebből fizetned az egészségügyi szolgáltatási járulékot.

Ha ez megtörtént, utána kérd a regisztrációd törlését, még indok sem kell.

Én 90 napig kaptam az ellátást, majd még 4 hónapig regisztrált maradtam. Egyszer sem kerestek semmiféle állásajánlattal a 4 hónap alatt. Magamtól találtam munkát, írtam nekik egy értesítést, hogy X. Y. nappal munkaviszonyt létesítettem, kérem, töröljenek az álláskeresők nyilvántartásából. Postán feladtam. Ennyi.

2022. márc. 5. 07:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben egy beteltet azért beikszelhettek volna. Jártam így, végül a kérésemre, hogy ne az üres papírt vigyem vissza nagy kegyesen, de közben a munkaügyit szidva beikszelte és lepecsételte.

Szerintem azt is elfogadják, ha simán ráírod a dátumot, hogy mikor jártál náluk és esetleg mellé röviden, hogy mi volt a szitu, mivel az email-eseknél is bőven elég ráírni az elküldés dátumát.

2022. márc. 5. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
hogyha nem voltál együttműködő és azért törölnek, akkor valamennyi ideig nem regisztrálhatsz hozzájuk újra (nem akarok hülyeséget mondani talán 1 év, de 3 is rémlik)
2022. ápr. 19. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!