az orosz-ukrán háború miatt de ez pontosan mit jelent az Euróhoz képest légyszi ezt valaki magyarázza el ezt sohasem értettem hogy mi az hogy mélyponton a forint.
2022. márc. 2. 10:52
1/7 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy elértéktelenedik a pénzed. Eddig 1 eurót tudtál venni 360 forintért, most 380 és egyre romlik. Sajnos ez a romlás mindenen érződni fog, ugyanazért a pénzért kevesebb dolgot fogsz tudni venni. Én most még gyorsan revoluton párszázezer forintot átváltottam euróba, hogy a megtakarításom ne értéktelenedjen el. Neked is javaslom, mert szerintem 420 forintig meg se fog állni a romlás.
2022. márc. 2. 10:59
2/7 anonim válasza:
1es azért az MNB közbe fog lépni. Ha tűzszünet lesz, akkor jól megszívod, mert visszaesik az euro 360 körülire. Nem tudom mennyit váltottál be, de veszteséges leszel. Amúgy meg dollárba kell váltani, az EU meg fogja érezni magán is a szankciókat.
2022. márc. 2. 11:04
3/7 anonim válasza:
Dollárba minek legyen a pénzem, nem fogom használni, utána majd azt is váltogatnom kell, ha hozzá akarok nyúlni. Eurónak több értelme van, mert Európán belül mozgok, nem Amerikában. És nem vagyok biztos benne, hogy 360-ra vissza fogják tudni hozni a forintot, tavaly mikor 320-ról romlott le annyira, akkor is azt mondták, hogy majd visszaáll…hát ez azóta is csak álom marad.
2022. márc. 2. 11:13
4/7 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy például minden külföldről behozott áru drágulni fog, példának okáért:
Adott egy telefon, ami eddig került a kereskedőnek megvételre 400 euróba (360-as árfolyammal számolva) azaz 144 ezer forintba, erre ő rakott 20 ezer forint hasznot és ezért 164 ezerért árulta.
Ha 400 forintra gyengülne a forint az euróval szemben, akkor a kereskedőnek ugyan ezt külföldről megvéve forintban kifejezve 160 ezer forintért kéne megvásárolnia, hiszen ha ki akar fizetni a beszállítónak 400 eurót, akkor 160 ezer forintot kell a pénzváltóban hagynia (persze nem váltóban vált pénzt, devizaszámla pl, de a lényeg ez), megtartva a 20 ezer forint hasznát, onnantól kezdve a telefont 180 ezer forintért fogja árulni.
2022. márc. 2. 11:39
5/7 anonim válasza:
#2 az megvan, hogy a forint evtizedek ota romlik az eurohoz kepest? :)
Szart nem ersz vele, hogy tuzszunetnel visszamegy 360 korulre, ha par even belul ugyis 400 folott lesz.
2022. márc. 2. 11:39
6/7 anonim válasza:
Azt jelenti hogy az inflacio megint rekordokat fog donteni. Mivel magyarorszag inflacioja foleg importalt es foleg eu zonabol ezert mindennek fel fog menni az ara.
Pld ha a nemet krumpli eddig 1 euro volt kilonkent, ami 350 forint kornyeke volt az most 380 forint lesz.
2022. márc. 2. 11:53
7/7 anonim válasza:
5-ös én azt írtam, hogy tűzszünetnél váltson eurot. De így, hogy elzárták a gázt, így simán megy 400 fölé. Fingós.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!