Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kell fizetni a postának,...

Miért kell fizetni a postának, ha 0 ft. áfa és vám terheli a csomagot?

Figyelt kérdés

1300-ért rendeltem UK-ből csomagot. A posta értesített, hogy vámkezelték:

0 ft áfa és 0 ft vám. Ennek ellenére postai szolgáltatási díjat fizessek 400-ért.

Nem értem, miért?

Összérték (áfa alap) 1 348 HUF

Kapcsolódó díjtételek:

Vám 0 HUF

ÁFA 0 HUF

Postai szolgáltatási díj online fizetéssel 399 HUF

2022. febr. 23. 20:47
 1/10 anonim ***** válasza:
UK nem EU tagállam. Kiléptek az EU ból ~2 éve. Tehát van áfa és vám is.
2022. febr. 23. 20:51
 2/10 anonim ***** válasza:
A szolgáltatási díjat minden alkalommal felszámolják, ha EU-n kívülről érkezik a csomag a vám/áfa összegétől függetlenül. Egy 20 forintos tétel után is kifizettetik. Ez annak a díja, hogy a királyi magyar posta méltóztatott ránézni a csomagra.
2022. febr. 23. 21:03
 3/10 A kérdező kommentje:

1.

Igen, ezt tudom. Ami furcsa, hogy 0 ft vám és áfa esetében miért kell "szolgáltatási" díjat fizetni...

2022. febr. 23. 21:05
 4/10 anonim ***** válasza:
VAT benne volt az árban? Lehet, ezert nem kellett áfát fizetned. De a vamkezelest elvégezték.
2022. febr. 23. 21:06
 5/10 A kérdező kommentje:
2. amit nem értek, hogy (ebay) szeptemberben rendeltem kínából, 5000 ft értékben, akkor azt hiszem áfát, vámot kifizettem az ebayen. Viszont, ilyen postai szolgáltatási díj nem volt, sőt nem is kaptam ezzel kapcsolatban levelet.
2022. febr. 23. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:
3. Nem erted? Vámkezelés. Annak az ára. Kezbe kellett venniük és megallapítani hogy vammentes.
2022. febr. 23. 21:07
 7/10 anonim ***** válasza:
5. Lehet h európai raktárból szállították..
2022. febr. 23. 21:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Egy ún: "Sales tax"ot fizettem.
2022. febr. 23. 21:09
 9/10 A kérdező kommentje:

Illetve a részletekre kattintva mindkét esetben VAT-ot, 27%-ot.

7. nem, kínából.

2022. febr. 23. 21:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem 0 forint az áfa és vám, csak már kifizetted a kereskedőnek.

Ez a 400ft a vámkezelési költség, amit a posta munkájáért fizetsz, mivel nekik akkor is meg vizsgálniuk hogy mennyi áfa/vám lenne jogos és hogy ez kilette fizetve ha már valóban kifizetted.

Minden futárszolgálat (beleértve a posta is) eldöntheti maga hogy mennyit kér vámolásért, van olyan ami semennyit, van olyan aki kb 8ezret. Máskor megteheted hogy más szállítási módot kérsz ami nem postán keresztül jön meg, pl aliexpressen van ilyen, és akkor expressone vagy valami hasonló hozza ki nálunk a végén ők meg ingyen vámolnak.

2022. febr. 23. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!