E-bayen az eladó,vagy az E-bay szabja meg a termékek fizetési határidejét?Egy eladó azt mondta nekem,hogy az E-bay 8-10 nap után törli a kosárban levő megnyert termékeket. Az eladó adhat pl 2-3 nap múlva negatívat ha vannak kifizetetlen cuccok?
Figyelt kérdés
Én általában akkor szoktam fizetni, amikor kiküldi a számlát ( mindig több terméket veszek egy eladótól), és utána szoktam fizetni. Magyarul összevárok több dolgot,,és így a postaköltségen is spórolok. Viszont tudni szeretném,hogy ki szabja meg a fizetési határidőket.Az eladó vagy az E-bay.2022. febr. 21. 21:09
1/1 anonim válasza:
Az eBay 4 naptári napos fizetési határidőt szab meg, tehát ennyi mindenképpen van. Ennek leteltével az eladó küldhet fizetési felszólítást, ami után újabb 4 nap van fizetni. Ennek leteltével törlődik a kosár. Ez így összesen 8 nap.
A fizetési felszólítás, HA a második 4 napon belül fizetsz, önmagában semmilyen szankcióval nem jár, tehát ezért negatívat sem kaphatsz.
Viszont azt fontos megjegyezni, hogy a fizetési felszólítást (és ezzel a második 4 napos határidő elindítását) "hivatalból" nem küldi ki az eBay, azt az eladónak kell kezdeményeznie. Tehát ha az eladó akarja, akkor (előzetes egyeztetés szerint, pl. több aukció összevárása esetén) ésszerű keretek között bármeddig kitolhatja a határidőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!