Rutinosabb egészségpénztár tagok ? ( főleg OTP)
Most igényeltem egészségpénztári kártyát, abban szeretnék tanácsot kérni hogy ha vásárolok (DM, Rossman, Auchan stb) akkor nekem kell pontosan tudnom hogy melyik termékre lehet felhasználni vagy a kasszás látja esetleg ?
(Illetve ruházatra és tanszerekre mindre elfogadják? Vagy meg kell várni míg betölti a gyermek az óvodás/iskolás kort ? Esetleg felnőtt ruhákra használtátok már? )
Minden plusz trükköt tanácsot (ti mire használjátok és hogyan?) szívesen fogadok! Köszönöm
Egészségpénztári kártyát ha csak elfogadóhelyeken tudsz használni. DM, Rossman, Auchan biztos nem EP szerződött partner. Patikák viszont igen, meg a gyógyászati segédeszközösök is.. de azok közül se mind.
Egészségügyi szolgáltatásokat fizetek azon keresztül.
Lehet én fogalmaztam rosszul vagy az is ,hogy mutatok valami újat.
A Rossmanba és Dm be is elfogadják rengeteg termékre terhes teszt, betét, óvszer, baba ápolási termékek cumisüveg cumi, naptej pelenka fogkrém…stb szimplán kiváncsi lettem volna hogy a boltba hogy kell keresni.
( Azóta megtudtam, hogy az árcímkéken jelölik a jobb felső sarokban egy EP logóval egy-két drogériában, hátha ez az információ segítség valakinek :) )
Ja, az kimaradt, hogyha lehet kártyával fizetni, akkor általában a rendszer tudja az adott üzletben/gyógyszertárban, hogy mit lehet azzal fizetni. Így ha te nem tudod, akkor max meglepetés ér a kasszánál. :)
Ha nem lehet ep kártyával fizetni, számlát kérsz, akkor a teljes vásárlásodról kapsz és amikor benyújtod, az ep leválgatja azokat a tételeket, amikre fizetnek, vagyis ha vettél olyat is, amire nem, akkor annak az árát értelemszerűen nem utalják vissza.
Szerintem momentán így egy picit bonyolult a rendszer, így én is ritkán vásárolok termékeket vele (ha mégis, akkor kb. csak gyógyszertárban). Baba mellett csomó más dologra is kihasználható. :)
Baba esetén mindenre IS! :)
Önsegélyező szolgáltatások közül:
A születési támogatást érdemes kihasználni akár mindkettőtök részéről is, de a nagyszülők is élhetnek vele.
A GYED kiegészítés is tök jó szerintem.
Ha mindennapi használat, akkor: Babaápolási cuccok, oltások, esetleg gyógyszerek. Várandósság alatt nőgyógyászati vizsgálatok, genetikai uh, prena teszt, stb.
Simán kihasználható évekig ezek mellett az évi maximális 150 ezer forintos adójóváírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!