Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mindegy, mit rendelek és...

Mindegy, mit rendelek és mennyiért (Aliexpress), akkor is lesz vám, és kell róla papírt kitölteni?

Figyelt kérdés

Egy másik oldalról rendeltem - soha többet -, kb 26 ezer ft értékben, azzal eljátszottam a vámolást, amit sikeresen elcsesztek, várattak, stb. Kifizetem én a postán átvételkor, amit kell, de a vámolással nem akarok soha többet baxakodni, hogy kitöltöm, elküldöm, aztán megint benézik az emailemet, és éppen csak vissza tudták fordítani a csomagot, hogy ne küldjék vissza.

Mennyi a max határ? Több kisebb összegű tárgy van a kosaramban, de a legtöbb 2-3 ezer, van 15 ezres, és van egy közel 40 ezres és egy 100 ezres összegű termék, hangszerek. Oldaltól független működik a vám, mindegy, hogy Etsy-ről rendeltem vagy Aliról, ugyanúgy el kell játszani azt a cirkuszt, nem intézik el, hogy csak átvételkor kelljen fizetni a postán?

Valamikor még olvastam olyat, azt hiszem, az egyik itteni kommentelőtől, hogy az Alin lévő eladóknak ez így nem buli, szóval ki lesz találva valami, ami nem szünteti meg az újat, de... fogalmam nincs már, mi volt, és hogy mi lett végül.

2022. febr. 13. 21:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Eu vagy eu-n kívülröl?
2022. febr. 13. 22:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Megszűnt a vámmentes összeghatár. Ha EU-n kívülröl rendelsz, vámot, áfát és vámkezelésibköltseget kell fizetni.
2022. febr. 13. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:
2022. febr. 13. 22:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem érdekel, mennyit kell fizetnem, csak az, hogy online vagy nyomtatott formátumban ne kelljem vámolási xarokkal foglalkoznom. Szóval hogy egyedi eset, ami az Etsys rendeléssel lezajlott, és az Ali a vámolás faxkodás részét elintézi (hogy micsoda a csomag, mennyi a súlya, honnan van, stb), nekem csak ronda összegeket ott kell hagynom átvételnél, vagy megint kell játszanom azt a cirkuszt, amit ott leműveltek velem hetek alatt? Nem mintha milliomos lennék, de eleget spóroltam ezekre, csupán ez a legutóbbi felcseszte az agyam, hogy azután is elrontottak valamit, hogy beküldtem, amit kellett.
2022. febr. 13. 22:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Már hogy intézné az ali a magyar vámolást???
2022. febr. 13. 22:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Egyes: Eu-n kívül.
2022. febr. 13. 22:15
 7/8 anonim ***** válasza:
2022. febr. 13. 22:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Az Ali trükközik a vámmal a legtöbb esetben.

Bejuttatja au EU-ba a cuccot és újra csomagolja.

Így a legtöbb esetben a csomagodat valahol Hamburg, Belgium környékén adják fel.

Így az vámmentesen érkezik.

2022. febr. 14. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!