Mikortól nem 55ev már nőknél a nyugdíjkorhatár?Hogy alakult a nyugdíj korhatár emelkedése?
40 év igazolt munkaviszonnyal mehetsz nyugdíjba.
Ha 16 éves korod óta dolgozol, 56 éves korodban mehetsz nyugdíjba.
Ezt tudom!
A kérdés az mikortól emelkedett 55 év fölé a nyugdíjkorhatár?
Mit számít ez?
Már nincs hatással az életedre.
Felesleges kérdés helyett inkább képezd magad, keresd a jobb lehetőséget, hogy ne stresszes munkahelyed legyen.
4. Ez csak az, amit te mondasz, hogy 62-ről 65 évre emelték a nyugdíjkorhatárt szépen lassan az utóbbi kb. 6 évben.
De volt valamikor korábban, amikor 55-ről 60-ra vagy 62-re emelkedett (egy vagy két lépcsőben). Erre gondol a kérdező, de ez már vagy 20-30 éve történt minimum.
Az én nagyszüleim is 55 évesen mentek nyugdíjba a nyolcvanas évek legvégén.
3.as,ez egy kérdezd oldal,had kérdezzék már én is azt ,amit szeretnék!
Ha szerinted felesleges,ne válaszolj,köszi!
5.igen ,erre gondolok!A rendszerváltás után kezdett szerintem emelkedni!Sajnos,hogy akkor úgy találták,hogy a nőknél 55ev,férfiaknál a 60ev nyugdíjkorhatár nem tartható!
Apu 88ban,58evesen amilyen kedvezménnyel már nyugdíjas lett,de hirtelen elhunyt,pár hónap múlva!:(
"a nyugdíjazási kor 1996-tól emelkedik. A férfiaknál a korhatár 60-ról 61-re (1998-tól) és 62 évre (2000-tõl) nõtt. A nõk esetében a korhatár a reform elõtti 55 évrõl minden második évben egy évvel emelkedik, és 2009-re eléri a 62 évet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!