Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Komolyabb üzleti tárgyalásra...

Komolyabb üzleti tárgyalásra illik / kell valamiféle "ajándékkal" készülni? (Az egyik helyen információt kaptam, a másik meg küldött egy embert munkagéppel 1 napi munkára.)

Figyelt kérdés

Ingatlant segítettem venni 2 nagyvállalkozónak, az egyikkel az első megbeszélés jó hangulatban telt, szóba került, hogy egy volt barátnőm itt lakott... erre a következő találkozóra már hozott egy rakás információt az exemről (ráküldött egy magánnyomozót, hol lakik, ki a férje, és hogy a férje a munkahelyi kolléganőjével kavar, szóval ha még tetszik, mondhatni szabad préda, tud segíteni, szerez képet, hogy a férje megcsalja), kicsit csodálkoztam, mert abszolút nem kértem.

A másikkal üzletről beszélgettünk, mondtam, hogy bontok, de nem találok normális gépest, aki eljön... erre közli, hogy ő majd szól valakinek, 2 nap múlva ott a gép. Így is lett, minden szuperül ment, munka végén kérdem a gépest, hogy mennyi lesz? - Erre közli, hogy semmi, ez ajándék, az üzlet része.

Én csak ilyen maffiózós filmekben láttam hasonlót (hogy pl. egy prosti a tárgyalás része), na most ezek szerint ez a valóságban is így van? Illik nekem is segíteni valamiben?

2022. febr. 10. 15:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez nagyon beteg. Az első mindenképpen... Ingatlanos vagy, tulajdonképpen?
2022. febr. 10. 18:25
 2/2 A kérdező kommentje:

Tulajdonképen munkanélküli :) Egy rokonom lakását (vagyis az egész társasházat) akarta megvenni egy építési vállalkozó, én tárgyaltam, és lenyűgöztem a dumámmal - felajánlott egy szép összeget jutaléknak, ha rábeszélem az összes tulajdonost az eladásra, sikerült :)

Most az üzlettársának szervezek egy másikat, és elvileg majd neki is... csak nem tudom milyen szokás ez az "ajándékozósdi", nekem is kell, vagy csak próbálnak a kedvemben járni?

2022. febr. 10. 20:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!