Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A NYES összege nem emelkedett...

A NYES összege nem emelkedett a minimálbér-emelés nyomán 2022-ben? Én ugyanazt az összeget kapom továbbra is, mint tavaly.

Figyelt kérdés

2022. febr. 4. 08:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Elvileg mindog az aktuálissal számolnak. Ha megnézed az összeget, amit kaptál, az sem a 202-as alapján van.
2022. febr. 4. 17:29
 12/20 A kérdező kommentje:
Havonta változik az összeg plusz-minusz valamennyit, mert naptári naptól is függ. Majd felhívom a munkaügyi hivatalt jövő héten. Már ma is próbáltam, de nem jelentkezett.
2022. febr. 4. 19:02
 13/20 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a hivatalt, azt mondták, azt az összeget kapom, amit eredetileg megállapítottak az akkori minimálbér alapján és nem követi a minimálbér változást. Valszeg tavaly januárban kaptam előszőr az akkori minimálbér szerint, amely összeget most is kapom (tavalyelőtt is kaptam pár hónapot - az összegre nem emlékszem, de kiejtettek a rendszerből, mert egyszer elmúlasztottam időben "jelentkezni". Ilyenkor - restrikciót alkalmazva, csak 3 hónap múlva lehet megint igényelni NYES-t). Akinek ezután állapítják majd meg, az magasabb összeget fog kapni (amennyiben nem csökkentik valamikor a minimálbért, de ezt kizártnak tartom).
2022. febr. 9. 11:44
 14/20 anonim ***** válasza:

Teljes a zűrzavar. Törvény szerint az egyszer megállapított NYES összege nem változik a nyugdíjbavonulás időpontjáig. Mégis nyílt valami rés:

[link]

Érdemes elolvasni a Nyugdíjguru Facebookján is az ehhez kapcsolódó hsz-eket.

A gyakorlat az, hogy meg kell szüntetni a régit, és egy újat kérvényezni. De sehol nem lehet hivatalos állásfoglalást, ügyintézési utasítást találni. Ha elolvastad a hsz-eket akkor láttad, hogy nincs egységes ügyintézés. Van ahol segítenek elintézni, máshol elhajtják az embereket. Tudomásom szerint többen is próbálkoztak hivatalos állásfoglalást kérni, de eredménytelenül. Furcsa helyzet, egyeseknek szinte "fű alatt" adnak emelést, másoknak semmit.

2022. márc. 30. 22:53
 15/20 anonim válasza:
Röviden: akinek korábban állapították meg a nyes összegét, annak nem emelkedik, a régit kapja idén is.
2022. ápr. 5. 20:44
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem. Pont az a dolgok lényege, hogy egyeseknek megemelik, míg másoknak nem.

Elolvastad? [link]

Vagy: [link]

2022. ápr. 6. 08:14
 17/20 anonim ***** válasza:
Kaptál emelést?
2022. júl. 17. 13:58
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem, de sikerült állást találnom.
2022. júl. 17. 14:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Ok, jó egészséget kívánok !!!
2022. júl. 17. 22:11
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. júl. 17. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!