Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért mindenki csak eladni...

Miért mindenki csak eladni akar, vásárolni pedig nem?

Figyelt kérdés

Az online apróhirdetésekre gondolok elsősorban. Ott van Marketplace, Jófogás, Vatera stb. Feltettem autós alkatrészeket, amik még bontatlanok voltak, csomagolással együtt. Már nem garanciális de gondoltam biztos érdekel valakit. Erre vagy azt akarják, hogy küldjem a halálf*szára, vagy lealkudnak 1000-2000 forintokat. Mondjuk egy olajszűrőt 3000-ért hirdetek, dobozzal, erre neki csak 2000 forintért éri meg, és dobjam már el neki, mert a közelben lakik. Ez most egy példa mondhattam volna egy konyhai kisgépet is, amit 25 ezerért vettem novemberben. Decemberben kaptam egy másikat a szüleimtől. Gondoltam 10 ezerbe eladom. Erre, 7000-ért elvinné. A másik meg, küldjem el neki 300 km-re, a csomagolást is oldjam meg. Ha meg nem veszi át akkor költhetek arra is, hogy meg lett “ sétáltatva “ a holmim. Nagyon idegesít. Ha én venni akarok valamit, akkor odamegyek, megveszem annyiért amennyiért adja. Esetleg egy minimális összeget lealkudom. De nem így.

Miért van ez?

2022. febr. 3. 09:08
 1/10 anonim ***** válasza:
48%
Ez nem igaz, pont hogy kevesebb az eladó mint a vevő, azért mennek fel az árak.
2022. febr. 3. 09:11
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Ez már az ókorban is így volt a piacokon. Üzlet, alku, kereskedés.

Mert az egész világ erről szól. Ilyenné tették. Lásd jelenleg is, Kína.

Minden a lehető legolcsóbban, a lehető legjobb minőségben kell.

Amúgy ez ellentmondás, ami az értékrendi válság ismérve.

Értékrendi válság miatt van ez.

Sajátítsd el az /értékelemzés/ módszerét és akkor észre fogod venni minden téren a hülyítést, lehúzást.

Ennyire értéktelen lett maga az ember, azaz értéktelen lett a belső világa, gondolkodása. Így maga a világ is. Sajnos.

Ez miatt is tapasztalatod azt, amit.

2022. febr. 3. 09:16
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
A leírásod alapján elêg sokan akartak tőled vásárolni. :)
2022. febr. 3. 10:22
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Tedd fel olyan árral, amiből tudnak alkudni. Kell a lelkünknek az érzés.
2022. febr. 3. 10:25
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

"A másik meg, küldjem el neki 300 km-re, a csomagolást is oldjam meg. Ha meg nem veszi át akkor költhetek arra is, hogy meg lett “ sétáltatva “ a holmim."

Egyszerű: előre utalással elkéred a postaköltséget, utánvéttel a termék árát.

Kicsit rugalmasabb lehetnél Te is :-)

2022. febr. 3. 11:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azon lepődtem meg egyébként , hogy megyeszékhelyen élek, itt is árulom és nem hiszem el, hogy ennyi ember közül egy sem akar vásárolni.😅 Mindig az országhatárról érdeklődnek. Másik gondolatom, hogy ha megsérülne esetleg a csomag amit feladok, akkor, hogy bizonyítsam , hogy a kár nem nálam keletkezett? Volt rá példa, hogy kifogástalan állapotban adtam fel valamit. Majd egy hét múlva írt a vásárló, hogy nem olyan mint, a képen stb. Én biztosan nem rongáltam meg feladás előtt. Majd , hogy adjam vissza a pénzét stb. Az ilyeneket szeretem elkerülni. Ha eljön megmondom neki, hogy nézze meg , gondolja át. Kell vagy nem? Ha igen, akkor kapu garanciás. Ha bármi kár keletkezik benne ha nála van ne fogja rám. Ha meg úgy gondolja 1 hét múlva visszahozná akkor nem én vagyok az embere. Nekem nincs idegzetem az ilyen hülyeségekhez. Most ezt csak azért írom le, mert már sokszor eljátszották ezt.
2022. febr. 3. 12:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj csak, ez a szabad piac lényege.

Te el akarod adni bizonyos feltételekkel, a vevőnek ez vagy megfelel, vagy nem, ha nem felel meg neki, tesz egy ellenajánlatot, te elfogadod, vagy nem. A végén ha megegyeztek, létrejön az adásvétel, ha nem akkor meg nem. De ilyen alapvető dolgokat miért nem ért egy felnőtt ember, szavazati joggal?

2022. febr. 3. 15:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én már jártam úgy, hogy ingyen kellett volna adnom, mert neki csak a postaköltségért érte volna meg.
2022. febr. 3. 18:26
 9/10 anonim válasza:
44%
Az emberek pěnzéhesek,azért is van.Minden sz.rjukból hasznot akarnak húzni.
2022. febr. 4. 06:39
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
54%

"Miért mindenki csak eladni akar, vásárolni pedig nem?"

"Feltettem autós alkatrészeket..."

Tehát te is eladni akarsz.

2022. febr. 5. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!