Miért mindenki csak eladni akar, vásárolni pedig nem?
Az online apróhirdetésekre gondolok elsősorban. Ott van Marketplace, Jófogás, Vatera stb. Feltettem autós alkatrészeket, amik még bontatlanok voltak, csomagolással együtt. Már nem garanciális de gondoltam biztos érdekel valakit. Erre vagy azt akarják, hogy küldjem a halálf*szára, vagy lealkudnak 1000-2000 forintokat. Mondjuk egy olajszűrőt 3000-ért hirdetek, dobozzal, erre neki csak 2000 forintért éri meg, és dobjam már el neki, mert a közelben lakik. Ez most egy példa mondhattam volna egy konyhai kisgépet is, amit 25 ezerért vettem novemberben. Decemberben kaptam egy másikat a szüleimtől. Gondoltam 10 ezerbe eladom. Erre, 7000-ért elvinné. A másik meg, küldjem el neki 300 km-re, a csomagolást is oldjam meg. Ha meg nem veszi át akkor költhetek arra is, hogy meg lett “ sétáltatva “ a holmim. Nagyon idegesít. Ha én venni akarok valamit, akkor odamegyek, megveszem annyiért amennyiért adja. Esetleg egy minimális összeget lealkudom. De nem így.
Miért van ez?
Ez már az ókorban is így volt a piacokon. Üzlet, alku, kereskedés.
Mert az egész világ erről szól. Ilyenné tették. Lásd jelenleg is, Kína.
Minden a lehető legolcsóbban, a lehető legjobb minőségben kell.
Amúgy ez ellentmondás, ami az értékrendi válság ismérve.
Értékrendi válság miatt van ez.
Sajátítsd el az /értékelemzés/ módszerét és akkor észre fogod venni minden téren a hülyítést, lehúzást.
Ennyire értéktelen lett maga az ember, azaz értéktelen lett a belső világa, gondolkodása. Így maga a világ is. Sajnos.
Ez miatt is tapasztalatod azt, amit.
"A másik meg, küldjem el neki 300 km-re, a csomagolást is oldjam meg. Ha meg nem veszi át akkor költhetek arra is, hogy meg lett “ sétáltatva “ a holmim."
Egyszerű: előre utalással elkéred a postaköltséget, utánvéttel a termék árát.
Kicsit rugalmasabb lehetnél Te is :-)
Figyelj csak, ez a szabad piac lényege.
Te el akarod adni bizonyos feltételekkel, a vevőnek ez vagy megfelel, vagy nem, ha nem felel meg neki, tesz egy ellenajánlatot, te elfogadod, vagy nem. A végén ha megegyeztek, létrejön az adásvétel, ha nem akkor meg nem. De ilyen alapvető dolgokat miért nem ért egy felnőtt ember, szavazati joggal?
"Miért mindenki csak eladni akar, vásárolni pedig nem?"
"Feltettem autós alkatrészeket..."
Tehát te is eladni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!