Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy érdemes befektetni aranyba?

Hogy érdemes befektetni aranyba?

Figyelt kérdés

Csak egyszerűen netről rendeljek pl egy 10grammos aranyrúdat és rakjam széfbe? Vagy ezt hogy szokták csinálni?

Melyik gyártók a legmegbízhatóbbak?

2022. febr. 1. 17:42
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Leginkább sehogy.

10 grammos kiszerelésben plane nem, mert minél kisebb a “tömb”, annál nagyobb a százalékos különbség a vételi és eladási ár között.

2022. febr. 1. 17:48
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Az aranyra sokan nem tekintenek befektetésként, én sem. Az arany biztosítás.
2022. febr. 1. 18:31
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Abba sehogy :) csak vesztel vele, foleg a fizikalissal.
2022. febr. 1. 18:31
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom az előző fotel befektetési szakértők milyen szeren vannak, de àlljanak le vele, mert látványosan h.lyèk tőle.

Gimis ballagásomra 6 éve kaptam egy arany làncot, akkor volt kb 50 ezer forint. Nem hordtam azóta se,velgondolkoztam, hogy beadom vhova. Most kb a zálogház is adna érte 90 ezer forintot úgy, hogy a zálogház köztudottan az árfolyam alatt veszi be jóval, és még így is többet ad érte, mint amennyit akkor èkszerbolti àron ért. Ennyit a hú de nagy veszteségről.

2022. febr. 1. 19:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor miért tart kb az összes nagy befektető jelentős mennyiségben aranyat?

Csak nagy összegben érdemes, pár százezerért nem?

2022. febr. 2. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:
44%

Milyen osszes nagy befekteto? :)) Hol lattad ezt okoska?

Nezd meg pld az ark invest portfoliojat... Hol vn az arany benne?

2022. febr. 2. 12:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Jó hát nem fizikálisan tartják, de pl Soros György és Warren Buffet is bevásárolt bányarészvényeket az elmúlt években.
2022. febr. 2. 12:55
 8/8 anonim ***** válasza:
16%

Kérdező hagyd! Szerinted ezeknek az anonim fotelkommentelő nyomorultaknak van fogalmuk bármiről is befektetés címszó alatt? A saját kiadásaikkal nincsenek tisztában, nemhogy a befektetésekkel.

Hiába pontozták le ezek a frusztrált anonim barmok a kommentemet is, az akkor vásárolt aranyláncomért ma a zálogházban majdnem az akkori ár kétszeresét adják. Hú de veszteséges az arany, igaz? 🤡

Meg lehet nézni az árfolyam változását 5 éves lebontásban, portfolión is, és sok helyen, belinkelném, de ezek a fotelharcosok úgyse tudnak grafikont olvasni, nem jártak be matekórára, amikor a koordináta rendszert vették.

Idén is rekordot dönthet az arany árfolyama, ha a dollár gyengül, de ja, tényleg nem ér semmit 🤡

Ha valakinek sok pénze van, tuti, hogy tart aranyban és ingatlanban. Ez a két legstabilabb befektetés szerintem, meg ahogy elnézem, sokuk szerint is.

2022. febr. 2. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!