Moonpay fizetés paypalra?
Lenne egy eladó dolgom ezt külföldre kellene küldeni
Moonpayen keresztül utalna a vevő, belementem nekem levontak a számlámról X összeget a paypal jelzi hogy jönne be pénz xy-tól de elakadtam.
Vámon keresztül érkezne hozzám valami ( mi ez pénz, csekk???) ugye ezt is nekem kell majd fizetni.
Használta már valaki ezt a fizetési formát?

Azt ugye tudod, hogy az eladó kapni szokta a pénzt, és nem neki kell fizetnie?
A másik kérdésed amit kiirtál így már több értelmet nyer kicsivel, ne haragudj, de valszeg vetettek veled kriptót maguknak moonpay-en, (gondolom kártyával fizettél) minden más paypal stb. ami levelet kaptál az meg kamu.
A moonpay az nem is fizetési platform, ott csak adni-venni lehet kriptodevizákat, nem lehet azon keresztül pénzt "küldeni" másnak.
Ez alapján, amit leirkáltál, annyit tudok tanácsolni ha kártyával fizettél, akkor egy bankkártya reklamációt indíts el a bankodnál, hogy megtévesztettek.
Ha még írsz infókat, lehet, hogy többet tudunk segíteni
Teljesen mindegy mivel átvert, vélhetően igen bitcoint vettem tőle. Nincs mit ennem ebben a hónapban ez miatt mivel a hitelt ki kell fizetni, számlakat így már nem tudom...
Banknak jelentettem de mivel én adtam meg a kártya adatot így ők nem téritenek. Tettem feljelentést de nem hiszem hogy érdeklik.
Emberünk szerint az ő pénze várakozik a paypalnál... És még nekem kéne az adókat fizetni... Hát persze.
Sziasztok!
Nekünk pont fordítva volt a helyzet, paypalon állítólag küldött pénzt (50 ezer), miközben 30 ezres terméket hirdettünk... Azt állította, hogy 50 ezret tud csak minimum átutalni a Moonpay-es számlára, ezért utaljunk vissza neki 20 ezret. Természetesen a tranzakció részünkről nem történt meg, az 50 ezernek se híre se hamva, ő pedig állítja hogy tőle levonásra került. A gmail címünkre egy servicepaypal@gmail.com-os emailről küldtek egy levelet, amit automatikusan spamként kezelt, számomra eléggé bűzlik az egész. A kérdés, hogy kell valamit jelezni a bankunk felé?

Sziasztok,
Dettó. Román faszi, vásárolni akart vagyon összegért hangfalakat, megtekintés/kipróbálás nélkül. Ez még ok talán, de egyből utalt is, kamu PayPal visszaigazolással (paypal@viaintltransfer.com), és folyamatosan csak azt hajtotta viberen, hogy ő utalt, de csak akkor lesz hozzáférhető a pénz, ha a moonpay-on keresztül utalunk a szállítmányozó cégnek. Cégnév persze nem volt a visszaigazolasban sem, és ő sem tudta megmagyarázni, miért nekem kellene ezt inteznem, egyáltalán foglalkozni ezzel. Délután velem még megegyezett, hogy ő intézi a fuvart (én beszéltem bátyám helyett angolul vele Viberen), de este már ugyanaz a lemez pörgött, csak megint tesomnak tolta, hogy utaljon már de most és azonnal. Ez volt a hab a tortán, nem is magyarázkodott, csak azt hajtotta, hogy nem tudja hogy a szállítmányozó cég miért így kéri a pénzt, de ez biztos a szokás, és utaljunk. Név: Marcut Ciprian, tel: +1 (213) 249-7630. Interpol-ig és útlevelekig nem jutottam el:).
Sziasztok, én is így jártam. Facebook Marketplace-en jelentkezett egy szlovák illető az eladó autómra. Azt írta, hogy elutalta a teljes összeget a bankszámlámra, hamarosan jönnie kell egy visszaigazolásnak az email címemre. Jött is, a feladó: Paypal Foundservice; payservicefound111@gmail.com; az üzenet: nk Payment Received From Mr inusa chastain(Transaction ID: U-1L400574173027639
Ez már nekem gyanúsnak tűnt, paypal de gmail-es email címmel?
Utána erősködött, hogy fizessek (én) valami kiegészítő összeget a hajózási társaság székhelyére (mert Szlovákiába hajón menne a kocsim? humbug), a hozzám legközelebbi bitcoin ATM-en keresztül vagy online ide kattintva: https://by a kártyámmal.
Ezután küldjek egy BTC képernyő képet a paypal-nak ellenőrzés céljából és utána azonnal megkapom a pénzt.
A szállítmányozó cég BTC címe:
bc1q6g9cd9fvr3v4059ad7t2xe65nnvews25h4dnkm9
Nekem ez sem tetszett. Írom neki, hogy ebbe nem megyek bele, nem nyitok meg bizonytalan eredetű linkeket, nem adom meg a bankkártya adataimat. Megírtam neki 2x is, hogy csak adásvételi szerződéssel adom oda az autót, aminek tartalmaznia kell a vevő adatait és az aláírását, hogy tudja ezt majd megoldani, ha egy szállítmányozó cég jön a kocsiért? Nincs válasz, de újra és újra erősödik meg győzködik, hogy fizessek, mert ő már utalt. Legyek nyugodt, ez 100%ban biztonságos.
Rendeltem már külföldről ezt azt, Mexikóból, Kínából, Angliából, Németországból, fizettem már paypallal, nekem is utaltak oda pénzt minden gond nélkül, de ez nagyon nem így működik.
Az illetőt letiltottam, szerettem volna jelenteni is a Facebookon, de nem sikerült. A "jelentés" menüpont alatt nem volt további lehetőség.
Röviden összefoglalva: nagy kamu volt az egész és csak a pénzt akarták leszívni a kártyához tartozó számlámról.
Mindenkit óva intek az ilyenektől.
Üdv
Sziasztok, hasonló... Marketplace-en meghirdetve a tv, az első érdeklődő 2 profilból is - ugyan azzal a névvel, de más képekkel, hol tegezve, hol magázva (fordítót használt...) - GLS-szállítással akarta megvenni, de fura volt...
Beszéltem a GLS-el, nem úgy műxik a dolog, tehát átverés...
Eljátszottam még egy darabig a csajjal, képernyőképek, stb...de aztán ment a levesbe...
A következő szintén kavart, moonpay-en keresztüli fizetés PayPal-ra, stb...
Itt találtam meg a megoldást - ment a levesbe...
Köszönöm! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!