Hogy kaphatnék árvaellátást? Főiskolán tanulok. Egyik osztálytársam kap.
Pedig csak pár faluval lakik alrébb, mint én. Így semmit nem kapok, mert felsőfokú képzésre járok főiskolán hétfőtől csütörtökig. Akkor miért nem kapok semmit? Se családit, sem pedig árvaellátást?
27e nyugdíjból élünk anyával és a lakásfenntartásiból... :(
Kérem aki tud segítsen ebben a témában!
Köszönöm!
18/L
Igen, ettől féltünk....
De ez nem minősül nappali oktatásnak, hogyha hétfőn reggel 8-tól du 2-ig vagyok suliba? Felsőfokú főiskolai képzés.
Olvasd el a linket, aztán haladéktalanul keresd fel a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot, mert az árvaellátással ők foglalkoznak.(megállapítás, folyósítás)
NYUGDÍJFOLYÓSÍTÓ IGAZGATÓSÁG (NYUFIG) - BUDAPEST
Cím: 1139 Budapest XIII. Váci út 73.
Levelezési cím: 1820 Budapest
E-mail cím: nyufig@onyf.hu
Telefon: 06-1-270-8999
Zöld szám: 06-80-204-884
Fax: 06-1-270-8916
Fax: 06-1-270-8927
Ügyfélfogadás
Hétfő: 7:30-15:15
Kedd: 7:30-15:15
Szerda: 7:30-15:15 (ügyelet:15:15-18:00)
Csütörtök: 7:30-15:15
Péntek: 7:30-13:00
Be kell menned egy nyugdíjbiztosítási igazgatósághoz, kellenek az apukád összes iratai, + egy iskolalátogatási igazolvány, hogy nappali tagozatra jársz+ személyi meg szinte az összes okmányod. Neked és anyádnak is. (Anyádnak akkor ha még nem igényelte az özvegyi ellátást.
Utánna el fogják bírálni, és szinte biztos hogy megadják, majd ha megadják, apukád haláláig visszamenőleg ki fogják fizetni az egészet.
Nem tudom hogy hány hónapig azt hiszem 24.000ft-ot kapsz havonta, majd utána még elbírálásra kerül az összeg amit kapni fogsz havonta, de ha jól tudom 24.000 ft alatt nem lessz.
Én is ugyanebbe a cipőben jártam, apukám június elején halt meg.
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!