Aki regisztrált munkanélküli, neki az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizeti a munkaügyi központ?
Ha nem vagy jogosult az álláskeresési járadékra akkor neked kell fizetned, havonta.
Illetve szociális alapon igényelheted és 1 évre megkapod (ha megfelelsz a feltételnek, ami lényegében annyi, hogy nincs jövedelmed). Ehhez kell kérni a munkaügyitől igazolást, hogy jelenleg regisztrált álláskereső vagy náluk, ellátásban nem részesülsz. A papírokkal elmész a kormányhivatalba és ott tudod intézni.
6. Akkor hogy igazolod, hogy nincs jövedelmed és nem tudod fizetni a TB-t?
Komolyan kérdezem, mert nekem mindig kérték a munka ügytől a papírt , igaz régebben volt. FHT-t meg soha nem kértem, nem akartam közfoglalkoztatásra menni így kizárólag a tb-t igényeltem és megadták, de kérték az igazolást, hogy álláskereső vagyok- tehát nincs jövedelmem, ezzel igazolva a szociális indokoltságot.
Ez időt spórolt volna régebben, ha tudom, hogy elég ,munkaügyiben általában sokan vannak. Igen a kérelemre emlékszem még volt együtt élő családtagok és ha van nekik is a jövedelme. Akkor azért kérte az ottani ügyintéző, hogy ha már vittem a papírt átveszi? :D
Na mindegy, a legjobb ha nem kell ilyenért menni. Ha meg kell akkor még egyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!