Egyéni vállalkozó költségei?
milyen fix költségetek van ev-ként a havi 50kn kívül
van értékhatár ami felett már céget kell alapítani
Mivel az 50k-t írtad, ezért feltételezem katás egyéni vállalkozóra gondolsz (lehet más adózási módban is az egyéni vállalkozó).
Fix költség még az évi 5 ezer kamarai hozzájárulás, meg az iparűzési adó településtől és adózási módtól függően. Valamint könyvelő, ha könyvelővel akarsz könyveltetni (ez gyakorlatilag 5-30 ezer között bármi lehet).
Nincs értékhatár, ami felett céget kell alapítani, bármennyit lehet keresni, csak nagyon nem fogja megérni a különadó meg a valószínűsíthetően szóba kerülő áfa miatt.
most még diákként gondoltam, tehát 25 ezret kellene fizetnem havonta nem 50-et. Az 50-et csak általánosságba írtam mert annyi a max összeg, illetve amiatt is mert már csak egy évem van hátra az egyetemből.
Akkor cégként jobban megérné? Amiatt is gondoltam ev-ként mert én nem akarok társulni senkivel a visszaélések miatt.
Tudom, hogy vannak egy személyes cégek is, csak azt gondolom hogy azzal úgy macerásabb az intézkedés mint sima evként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!