Örülnétek, ha Magyarországon is euró lenne a pénznem, vagy jobban tetszik a forint?
Figyelt kérdés
2022. jan. 21. 15:29
2/8 anonim válasza:
Nagy drágulás lenne hirtelen, amikor bevezetnék.
Görögországban is az volt a helyzet.
3/8 anonim válasza:
Inkabb akkor legyen bitcoin mint el salvadorban... Amugy nem tok mindegy mi a penznem :) az erteke nem attol fugg hogy az abc melyik betuibol all....
4/8 anonim válasza:
Én összességében örülnék neki. Ami hiányozna, hogy szerintem a Forint bankjegyek sokkal szebbek az Eurónál, illetve nem tetszik, hogy az Euró címletei nem egyforma méretűek.
Ezeket leszámítva minden szempontból jobban járnánk.
5/8 anonim válasza:
jó sok ember meglepődne, amikor megkapnák a havi 500 eurós "fizetésüket"
6/8 Valentino BROssi válasza:
Azért nem mindegy, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét kell kimentenünk a pénzünkkel vagy egész Portugáliát és Spanyolországot. Az egész modern monetáris filozófia arra épít, hogy addig tud egy pénznem terjeszkedni amíg a jegybanki kamatpolitika összhangban tud lenni az adott területen zajló gazdasági trendekkel. Az euró övezetbe semmivel nem vagyunk jobban beágyazva, mint mondjuk a világgazdaságba - ilyen alapon akár rögtön USA dollárra is válthatnánk, az mégsem csak egy szaros kontinentális fizetőeszköz.
7/8 A kérdező kommentje:
#4-es
Én is pont ezt gondolom, hogy sokkal szebb és egységes méretű a forint.
Meg mindent abba számolok, nehéz lenne átálni euróra.
2022. jan. 21. 16:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!