A lakosoknak kell fizetni egy újonnan épülő szennyvíztisztítót?
Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért kell házanként közel 300.000 ft-ot fizetni egy szennyvíztisztítóért. A csatornadíjat megértem, ha rákötnek a csatornára azért is fizetni kell, dehogy a falu beruházását is nekem kelljen finanszírozni /ill. a lakosoknak/ azt nem értem. Azt írták, hogyha most nem kötök azonnal részletfizetési szerződést, akkor egyösszegben kell megfizetnem a 300.000 Ft-ot. Tényleg kötelezhetnek erre, hogy fizessek?2010. szept. 9. 11:02
1/4 anonim válasza:
Persze. A közmű közös érdek, és közösen kell a terheit is vállalni. Mindenki érdeke egy jó működő szennyvíztisztító, amely komfortos, normáknak megfelelő.
2/4 anonim válasza:
Ez meglehetősen szemétség. Mit tegyen az,aki eddig is éppencsak megélt a fizetéséből,vagy a nyugdíjából? Az pedig a távoli jövő,hogy mikor épül meg a szennyvíztisztitó! Nálunk már 6-7 éve kértek erre pénzt (az OTP járt jól),de majd,ha lesz úniós pénz,akkor talán elkezdik építeni.
3/4 Réti bubuzér válasza:
AZ egész kérdésből az jön le nekem, hogy a kérdező úgy gondolja, hogy a falu és a lakosok az két külön dolog... Hát ébresztő!!!! a lakosokból áll a falu! Nincs lakos, nincs falu. Na. Szennyvíztisztító meg kell, ha tetszik ha nem, ez nem a középkor, hogy kiöntjük a bilit az ablakon.
4/4 anonim válasza:
szerintem, meg nem kötelezhetnek rá, legfeljebb nem kötnek rá a csatornarendszerre, esetleg a csatornára való csatlakozáskor tényleg egy összegben kérhetik az összeget....ha viszont van egy meglévő csatornarendszeretek és ahhoz megy az új tisztító, akkor meg be kéne építsék a csatornadíjba...de jogiforum.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!