Léptél vissza valaminek az eladásától magánemberként mert annyira elszáltak az árak , infláció satöbbi miatt, hogy inkább azt határoztad el hogy mégsem adod el azt a bizonyos dolgot amit eladni akartál?
Én már abszolút nem tudom kezelni a pénzem értékét. Nőtt a fizetésem, örültem mint majom a farkának, majd rájöttem hogy tökéletesen ugyanott vagyok, mint eddig. Siralmas az egész, az árak az egekben. Az emberek dobálóznak a milliókkal, többszázezrekkel, nem tudom hogyan csinálják, pedig én is jól keresek.
Az biztos, hogy fillérrágó lettem, pont azért, mert követhetetlen ami zajlik.
Hát igen.. Plusz az építőiparban is érintett vagyok, mert CSOK meg minden szemét nélkül csak felújítandó ingatlant tudtam venni, azt is hitellel, már egy éve felújítok, de igazából bemegyek egy tüzépre, és 200-300e Ft egyszerűen nem tűnik pénznek ezeken a helyeken, a villanyszerelő meg 2 óra munkadíjnak elkér 140ezret.
Szóval ja, sok sebből vérzik most minden, néha totál nem hiszem el, hogy ez történik.
Igen, innentől kezdve nagyon nem tudom elképzelni, hogy más hogyan oldja meg az életet olyan kis fizetésből, hogy 140-160ezer forint, szóval mindig elszégyellem magam, amikor én picsogok.
Nem tudom hogy hova tartunk, erre az évre további 20%-os emelkedés várható ami az élelmiszereket illeti. Épp azon gondolkodom, hogy felszántatom a kertet és termeszteni fogok zöldséget..
#8, hát igen, ilyen velem is van, egyre többet. De az a helyzet, hogy egy multi a kenyeret így is szinte alapanyag és munka áron adja, szóval ő már csak úgy tudja csökkenteni az árát, hogyha a minőségen ront.
Az eritrit ára felment nagyon, 600 Ft helyett 800 Ft, én ennyiért már nem annyira veszem meg, inkább kevesebb sütemény, pedig nem vágna földhöz a heti 1 csomag eritrit, de akkor is, elveim vannak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!