Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mit tehetek, ha...

Ilyen esetben mit tehetek, ha nincs meg a munkaszerződésem?

Figyelt kérdés

8 éve dolgozok egy kukáscégnél mint sofőr és eddig a kafatériámat mindig a bankszámlámra utalták. Most viszont már van feleségem, szeretnénk majd gyereket és úgy gondoltam a Szép kártya jobban megéri kafatéria szempontjából mint a bankszámlára utalás, mert utóbbiból adót is vontak.

A gondom az hogy szóltam, a főnöknek hogy Szép kártyát fogok igényelni ő azt mondta hogy holnapra vigyem be a munkaszerződésemet mert azon vagy egy úgynevezett albankszámlaszám és akkor tud intézkedni. Most itthon vagyok átkutattam mindent de pont azt a papírt nem találom ami kellene. Most mit tegyek?

Tavaly költöztem, lehet akkor veszhetett el. A munkáltatómnál nem kéne hogy legyen erről egy szerződés? Holnap megbeszélem vele hogy szerdán akkor bemegyek én a bankba és intézem a kártyát.

Amúgy kérhetek a munkaszerződésemről másolatot? Mert vannak papírjaim amiket aláírtam de azokon nem szerepel az amit a főnök kért. És SZÉP kártya igénylésnél is kell munkaszerződés?

2022. jan. 10. 17:06
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
A munkáltatód HR osztályán (magyarul: személyzetis) tuti hogy van abból egy eredeti példány. Minden szerződés legalább két eredeti példányban készül!
2022. jan. 10. 17:09
 2/5 anonim ***** válasza:
De szerintem félreértetted. Nem a munkaszerződésed kell nekik, hanem a szép kártya szerződésről a másolat, azon vannak az alszámlák.
2022. jan. 10. 17:21
 3/5 A kérdező kommentje:
De még nem volt időm elintézni a szép kártyát mert csak szerdán leszek szabadnapos. Komolyan a munkaszerződésemet kérte :)
2022. jan. 10. 17:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is félreértés van a dologban. Ide nem a munkaszerződésed kell! A SZÉP-kártyáról szóló szerződést kell bevinned, mert azon szerepelnek az alszámlaszámok, ahova utalni tud majd a munkáltatód.

Ha még nincs szerződés, akkor majd szerda után beviszed neki.

Elhiszem, hogy munkaszerződést mondott a főnököd, de biztosan nem arra gondolt. Eltévesztette.

2022. jan. 10. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs saját peldanyod, akkor nem is dolgozol ott :D
2022. jan. 10. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!