Aliexpressel hasonló tapasztalat ?
Figyelt kérdés
Rendeltem valamit, le is vonták az összeget a bankszámlámról. Ma viszont kaptam egy emailt,hogy a csomag kézbesítésekor fizetnem kell a csomag értékét+postaköltséget. Tehát nem is a vámot,mert az 0 Ft.2021. dec. 21. 21:41
1/2 anonim válasza:
Szerintem valamit félreértettél. Nem a vámáru nyilatkozathoz kell igazolnod, hogy mennyi a valós érték és a postköltség amit fizettél ? A vámosok nem fogadják el azt ami a csomagra van írva.
Vámáru nyilatkozat akkor is kell ha nem kell vámot fizetni.
2/2 anonim válasza:
Jelenleg az IOSS rendszer van, azaz a kinti fél rendezi az áfát és a vámot, a csomagra rákerül egy kód ami igazolja, hogy ezek megfizetésre kerültek.
Ennek ellenére sajnos előfordulhat, hogy a posta "vámkezeli", ilyenkor hiába 0 Ft a fizetendő összeg, felszámol egy 399 Ft-os vámkezelési költséget, ami 800 Ft-ra növekszik, ha a kézbesítéskor fizetné a júzer.
Sajnos ez gyakran annyi vagy több, mint amennyibe az áru került...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!