Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átverés lenne? Borítékban...

Átverés lenne? Borítékban pénzt küldeni?

Figyelt kérdés

Van apróhirdetős oldalon egy nő aki a használt bugyijait árulja, ezzel nem is lenne semmi gond. A probléma ott kezdődik, hogy ő borítékban szeretné a pénzt megkapni, tehát nem átutalás, stb... hanem, hogy rakjam neki borítékba és adjam fel postán. Mondtam neki, hogy köszi nem.

Ez mennyire átverés? Ugye átutalásnak nyoma van, ha esetleg eltűnik a lehet amúgy férfi unatkozó átverős személy. Ha postán feladom akkor pedig nem lesz.

2021. dec. 15. 15:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Nem akar adózni, így nem lesz nyoma a pénznek. Bár akár utánvéttel is mehetne, azt úgysem monitorozzák igazán. Amúgy igen, az is lehet, hogy férfi, ezért nem akarja kiadni a számla adatait. Vagy az is lehet, hogy nő, aki fél a perverzektől. Nekem volt egy ügyfelem, aki ilyesmivel foglalkozott amúgy elég sikeresen. Érdekes dolgokat mesélt néha :D
2021. dec. 15. 15:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2021. dec. 15. 16:09
 3/13 anonim ***** válasza:
33%

Csak jelzem a kérdezőnek, hogy a posta szabályzata szerint szigorúan TILOS borítékban pénzt küldeni.

Tehát ha kiszedik a borítékból a pénzt, és az illető egyáltalán nem kapja meg, akkor buktad a pénzt is meg a bugyit is.

Inkább keress egy normális nőt magadnak :-)

2021. dec. 15. 16:09
 4/13 A kérdező kommentje:
3, Igen emlékeztem én is valami hasonlóra, hogy tilos. De nem voltam benne biztos. Igen egy normális nő kellene :D Az biztos!
2021. dec. 15. 16:23
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Adja fel FoxPosttal, nem ellenőrzik a csomagokat.
2021. dec. 15. 16:32
 6/13 anonim ***** válasza:
36%
#3 nem tilos, értéknyilvántartott (vagy mi a neve) levélként kell feladni. Én már küldtem az MNB-nek is pénzt borítékban.
2021. dec. 15. 16:54
 7/13 anonim ***** válasza:

A másik kérdésnél már kiderült, hogy nem adta fel a szaros bugyit és feljelentéssel fenyegetik, de no para levélben kapta pénzt így nincsen nyoma.

Ezek szerint még mindig hirdet a srác és a nagyija :)

2021. dec. 15. 18:03
 8/13 anonim ***** válasza:

"a posta szabályzata szerint szigorúan TILOS borítékban pénzt küldeni"

Értéklevélként kell feladni, ha egy 20 ezrest teszel bele, akkor 20 ezer forint értéknyilvánítással kell feladni, kifizeted érte az értékbiztosítást (hogyha elveszne a Posta kifizeti a 20 ezret) és könyvelt, nyomonkövetett küldeményként fog megérkezni a címzettnek. Elkérik a személyi igazolványát is átvételkor. A közönséges küldemény borítékjába ajánlja a Posta, hogy ne tegyél pénzt, mert nem tud felelősséget vállalni érte. De nyilván ha kifizeted a 3-4 ezer forintos értékbiztosítást, és értéklevelet adsz fel, úgy fognak vigyázni rá, mint a szemük fényére, mert ha elvész, akkor ki kell fizetniük a 20 ezret!

2021. dec. 17. 09:06
 9/13 anonim ***** válasza:

6-os, 8-as, így van, de AZ ÉRTÉKLEVÉL NEM SIMA BORÍTÉK, hanem külön erre a célra kialakított, értéklevél boríték, melyet nyitva kell hagyni és a POSTÁN ZÁRJÁK LE a borítékot.

És ugye azt azért egyikőtök sem gondolta komolyan, hogy használt bugyiért majd értéklevélben fogja a kérdező elküldeni a pénzt :-)

2021. dec. 17. 10:46
 10/13 anonim ***** válasza:
9-es válaszomból lemaradt: 3-as voltam.
2021. dec. 17. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!