Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyet lehet csinálni? Többi lent

Ilyet lehet csinálni? Többi lent

Figyelt kérdés
Adott egy termék, amit az eladó aukción kínál a Vaterán, de csak úgy hajlandó eladni ha előre utalja a vevő az összeget. Kis összegről van szó. Tehet-e egy, a terméket megvenni kívánó ember olyan ajánlatot, hogy amennyiben a cég hajlandó utánvéttel postázni a terméket, ő a fix árnál magasabb összeget is kész kifizetni érte. A kérdés csak elmélet, kíváncsi vagyok lehet-e ilyet. Oké hogy nyilván nem fog belemenni, én jogi szempontból kérdezem, hogy egy ilyen ajánlattal követhet-e el bárki bűncselekményt vagy valami.

2021. dec. 13. 21:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

1. Jogi akadálya nincs.

2. Technikailag megoldható.

3. A vatera az eladási ár alapján számítja a jutalékot, nagyon ugranak az ilyen "okosba megbeszéljük hogy többet fizetek" dolgokra, akkor is ha nemekd éppen nem a jutalékkijátszás a célod. Roszabb esetben kitiltást isk aphat érte az eladó.

4. Nyilván nem megy bele, nem ok nélkül ragaszkodik a vételártól függetlenül az előre utaláshoz.

2021. dec. 13. 21:59
 2/12 A kérdező kommentje:

1

Köszi! És ha véget ér az aukció ugyye, és a termék nem kel el, akkor mi a helyzet? Egyébként is, az eladó nem dönthet úgy, hogy leveszi aukcióról a terméket és máshogyan értékesíti, teszem azt máshol? Nem kell azt tudnia a Vaterának, hogy miért vette le mert nyilván nem ott ír neki az illető.

2021. dec. 13. 22:04
 3/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk ezt sem értem: minek ragaszkodik ennyire az előre fizetéshez, mitől fél? A nagy webáruházak, Libri,, Bookline, Líra nem ragaszkodnak, lehet választani. Sőt, talán náluk nem is lehet előre fizetni. De egyetlen más cégnél sem láttam, hogy ne lett volna választási lehetőség.
2021. dec. 13. 22:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

", mitől fél? "

Attól, hogy nem veszed át az utánvétes csomagot, és így neki plusz pénz, idő és macera lesz a visszaszállítás miatt. Én is nem egyszer jártam már így vaterán, pedig én csak magánszemélyként adok el időnként pár dolgot.

2021. dec. 13. 22:35
 5/12 A kérdező kommentje:
A nagy cégek bezzeg nem félnek ettől, pedig ott sem kisebb a kockázat. Egyébként utánanéztem, a jutalékot csak sikerers tranzakció esetén kell kifizetnie az eladónak. Namost, tegyük fel hogy úgydönt, mégsem akarja eladni a terméket vagy máshol értékesítené. Szíve joga levenni indoklás nélkül, nem? Nyilván neki is előny, ha nem kell jutalékot fizetnie, ha meg még többet is kap mint amennyit remélt... nem?
2021. dec. 13. 22:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Egy nagy cégnél jóval kisebb a kockázat.

Amúgy te mit nyernél az utánvéttel?

2021. dec. 13. 22:59
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem tudok utalni, nincs módomban. Tudom furán hangzik de ez van. Az hogy előre, az a kisebb gond, azt még vállalnám is.
2021. dec. 13. 23:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Jajj, nekem egyszer valaki nem volt hajlandó eladni egy kb 50 forintos vackot, mondván vegyek többet, mert ennyiért nem megy el a postára... ahelyett hogy kért volna akkor többet, vagy megy akkor amikor mást is visz.

Amúgy vaterán tök bevett az előre utalás, az utánvétet nyugodtan elfelejtheted. Ha nem veszed át a csomit, az eladónak legalább 1500 forintja bánja, az meg magánszemélyeknél már pont annyi, amennyit nem kockáztatnak. Pláne ha a cucc maga meg 100Ft.

2021. dec. 13. 23:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Régen be lehetett fizetni direktben más személy bankszámlájára (OTP-s számlára bármelyik OTP-ben), ilyen már nincs?
2021. dec. 13. 23:36
 10/12 anonim ***** válasza:

9

De, van, minden bankban...

2021. dec. 13. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!