Ilyet lehet csinálni? Többi lent
1. Jogi akadálya nincs.
2. Technikailag megoldható.
3. A vatera az eladási ár alapján számítja a jutalékot, nagyon ugranak az ilyen "okosba megbeszéljük hogy többet fizetek" dolgokra, akkor is ha nemekd éppen nem a jutalékkijátszás a célod. Roszabb esetben kitiltást isk aphat érte az eladó.
4. Nyilván nem megy bele, nem ok nélkül ragaszkodik a vételártól függetlenül az előre utaláshoz.
1
Köszi! És ha véget ér az aukció ugyye, és a termék nem kel el, akkor mi a helyzet? Egyébként is, az eladó nem dönthet úgy, hogy leveszi aukcióról a terméket és máshogyan értékesíti, teszem azt máshol? Nem kell azt tudnia a Vaterának, hogy miért vette le mert nyilván nem ott ír neki az illető.
", mitől fél? "
Attól, hogy nem veszed át az utánvétes csomagot, és így neki plusz pénz, idő és macera lesz a visszaszállítás miatt. Én is nem egyszer jártam már így vaterán, pedig én csak magánszemélyként adok el időnként pár dolgot.
Egy nagy cégnél jóval kisebb a kockázat.
Amúgy te mit nyernél az utánvéttel?
Jajj, nekem egyszer valaki nem volt hajlandó eladni egy kb 50 forintos vackot, mondván vegyek többet, mert ennyiért nem megy el a postára... ahelyett hogy kért volna akkor többet, vagy megy akkor amikor mást is visz.
Amúgy vaterán tök bevett az előre utalás, az utánvétet nyugodtan elfelejtheted. Ha nem veszed át a csomit, az eladónak legalább 1500 forintja bánja, az meg magánszemélyeknél már pont annyi, amennyit nem kockáztatnak. Pláne ha a cucc maga meg 100Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!