Esti vagy nappali tagozat?
Egyetemre szeretnék menni, de nem tudom, hogy esti vagy nappali tagozatra. Az esti azért lenne jó, mert tudnék mellette dolgozni és így pénzt keresni, de akkor albérletben kellene éljek, ami sokkal többe is kerülne, mint a kolesz. Viszont, ha nappalis leszek, akkor nehezen találok munkát, meg kevesebb is jön. Azért tetem fel a kérdésem ebbe a témakörbe, mert fontos lenne hogy pénzt spóroljak meg az egyetemi éveim alatt, legalább másfél-két milliót. Amúgy - már ha felvesznek jövőre - hat évet járnék egyetemre.
Amúgy tudás szempontjából melyik a jobb? Esti vagy nappali?
Estin feleannyit sem tanulsz, mint nappalin. Szóval tanulás szempontjából egyértelműen a nappalit javaslom. Én amellett dolgozom, lehet találni munkát. És félre is tudsz tenni, ha hat év alatt kell két millió, az azt jelenti, hogy havonta átlag 25-30 ezret kellene félretenned. Ez megvalósítható, főleg ha nyáron sokat dolgozol és akkor többet teszel félre. Mondjuk nyaranta 60-at, aztán év közben elég csak 20at. És akkor még a kamattal nem is számoltam :)
Szerintem minden a nappali mellett szól, inkább oda menj. És pályázz meg mindenféle támogatást, nekem csak ilyenekből van havi 30 ezer bevételem.
Köszi a választ!
Én is inkább a nappali felé hajlok, mivel szeretnék minél többet megtanulni az egyetemen, hogy aztán később az életbe hasznát tudjam venni, és segíteni tudjak az embereken! :)
Egy irodában vagyok titkárnő részmunkaidőben. Sokszor nehéz összeegyeztetni, de szerencsére a főnököm rugalmas, nem gond, ha mondjuk zh vagy vizsga miatt nem tudok bemenni.
Diákszövetkezeten keresztül dolgozom, ott amúgy általában a többi munka is viszonylag rugalmas. De külön is érdemes keresni, ez előtt kiskönyvvel dolgoztam pultosként, hárman voltunk, diákok, a főnöknek csak az volt a lényeg, hogy mindig legyen benn valaki. Biztos van még sok ilyen munkahely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!