Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ennyiből is alig tudok félrete...

Ennyiből is alig tudok félretenni? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Ehavi bevételünk:

Férjem fizuja: 320.000 ft

Én fizum: 440.000 ft

Gyes+csp: 37.000 ft

Ez kb 800e ft pont

Kiadásaink: lakáshitel 90e, benzin 25e, gáz villany 30e, bölcsi 22e, telefonok 8e, net tv 8e, víz 6e, jo most volt 2 addicionális dolog is ami csak ritkán van, az éves lakásbiztosítás 40e, szemétszállítás 7e, plusz a diákhitelem előtörlesztem 30e-rel. Ez 266e eddig. Bevásárlásra tuti elment kb 140e. (Kaja, tisztítószer stb) az akkor 400. Ezen kívül voltam fodrásznál körmösnél a kettő egy 10es, a férjem fodrásznál az 3e. Plusz ruhára költöttünk most 50e, de ez is most kiugró, mert nem szoktunk csak évi 1-2 alkalommal. Voltunk egyszer moziban, az volt 8e ft. Anyukámnak volt szülinapja, egy 10e értékű ajándékot kapott. Csináltam 6 mikulás csomagot, az is 15e volt majdnem. Ja meg gyógyszertárban is hagytunk elég sokat most mert a gyerek majd mi is betegek voltunk. Szóval egy 500asnal tartunk minimum, ma még veszek kutyakaját 12e ft (2.5 hónapra elég) plusz tönkrement a konyhai csaptelep, veszek ma egy újat ami lesz vagy 20e. Ja és már elég üreskés a hűtő is, kaját is vennem kell valamennyit. Fizetés még csak pénteken lesz. Szóval 250 ha megmarad de lehet sokat mondtam. És minden hónap így jön ki. Én nem értem, hogy csomó ismerősöm ugyanannyit ha nem többet költ mint mi, és mellette folyton felújítanak meg ilyenek. Akkor az ilyenek mennyit keresnek? Egyszerüen már marha rosszul érzem magam, hogy ennyit keresünk de alig van látszata.

2021. nov. 30. 13:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%

Hát nezd, mások többet keresnek.havi 800 nem sok, mondjuk én nem egy havit számolok hanem éves szinten. Hiszen most is említetted volt egy egy egyszeri kiadás azt már feltűnt hogy 25e Ft benzinnel 700 km-t kellett mennetek egy hónapban ami még 21 éves autóval is pénzbe kerül és nem írtad bele.

És mennyi ilyen van ami a csak most fizetünk ennyit témakörbe tartozik.

Szóval szerintem az éves számolás pontosabb. De az összegetek realis is lehet , persze kérdés hogy ételre hogyan és mit költetek etc.

De nagyságrendileg így jon ki.

2021. nov. 30. 16:00
 12/18 A kérdező kommentje:
Ennel többet pedig egyelőre nem tudunk keresni, kisgyerekes vagyok, itt elég napi 6 órát dolgoznom hiába teljes állásos vagyok, elmennék máshova 8 órát ki kellene dolgoznom, nyilván egy új helyen nem lehet lébecolni. Meg későn menni, korán eljönni. Itt megtehetem. Amíg kicsi gyerekem van ez is szempont. A férjem már inkább, keresgél is jelenleg is, de eddig jobbat nem talált sokkal.
2021. nov. 30. 18:54
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
Hát a fizud nem rossz a feleségem ennyit se keres (gyakorlatilag mínusz a pénz mert vállalkozó és több a költség mint a nyereség) de mi ilyen kevesbol nem jövünk ki így az én feladatom megoldani hogy legyen örökké hazfelujaitas meg új autó és hasonló
2021. nov. 30. 19:15
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Vannak gondok, ha már a havi kiadásaid sem vagy képes összeadni, és bele számolsz olyan éves egyszeri kiadásokat mint 15 ezres meg 40 ezres tételek.

De még így is marad 250 ezretek. Ha az alkalmi kiadásokat nem nézzük, akkor 3-400 ezer. Akármit csináltok is, azért fél év alatt össze jön 1-2 millió forint, abból meg már meg lehet csinálni egy fürdőt vagy egy konyhát, vagy kisebb nagyobb felújítást, burkolat cserét.

És mire megcsinálják eltelik megint pár hónap és megint van miből újítani.

Aztán az újítandó amúgy is elfogy idővel, és onnantól lehet félretenni, befektetni, tartalékolni.

2021. nov. 30. 19:43
 15/18 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy sem az a gazdag aki folyton felújít, hanem az aki egy húzásra letúrja az egészet és onnantól évekig nincs vele dolga.
2021. nov. 30. 19:45
 16/18 A kérdező kommentje:

Oké de mindig van valami más kiadás, ami nem szokásos. Ha nem lakásbiztosítás akkor kocsibiztosítás, teljesítményadó, kommunális adó, kocsiműszaki, kocsijavítás, esküvői meghívás, volt már csőtörésünk is idén, karácsony, születésnapja is kb minden hónapban van valakinek a családban, kinőtte a gyerek a kiságyat ágy kell neki, stb

Nem volt olyan hónap az elmúlt X évben, hogy ne lett volna valami...

2021. nov. 30. 21:19
 17/18 A kérdező kommentje:
Most amúgy kapok elvileg 2 millió jutalmat karácsonyra plusz a 800-800e SZJA pénz februárig, majd abból lesz felújítás reszben, de ezek is kivételesek.
2021. nov. 30. 21:26
 18/18 anonim válasza:

Azta :)

En 2 melohelyen ha a 160nettot megkeresem az mar jo :) Reggel 6-tol este ejfelig oda vagyok+ tanulok mellette , Alberlet rezsivel (videken kertes haz, igaz 50eves eppen egyben) 120.000be all meg, a maradekot beosztom, sosem panaszkodtam , bar semmi kovokepem nincs 😅

2022. febr. 5. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!