Mást is ilyen gyakran betalálnak nyereményjátékok után a biztosítók,telemarketingesek mint engem?
Elég sok internetes nyereményjátékban részt veszek, és sajnos a legtöbbnél csak úgy vehetsz részt a sorsoláson ha elfogadod hogy tovább adhatják az adataidat. És ugye ebből vannak az ilyen olyan biztosítós és egyéb termékre rábeszélős hívogatások.
Mondjuk a rejtett hívásokat eleve nem veszem fel. Ha számmal hív akkor meg előtte "lenyomozom" hogy honnan kereshettek, aztán tiltom is a számot.
De hogy mért van ebbenilyen "szerencsém", hogy pont engem szúrnak ki ennyiszer? :)
Eddig a "rekord" az 9 megkeresés volt egy héten. De olyan 4-5 mindig van hetente. Volt hogy pár órán belül 2 külön emberke is hívott ugyanarról a helyről (mondom a kollégádat már leráztam, te se akarj eladni semmit)
Titeket is ennyien hivogatnak vagy csak én vonzom be az összeset? :)
Igen, mást is.
Amikor jelentkezel egy egy nyereményjátékra, akkor a nyeremény reményében eladod gyakorlatilag az adataidat.
Én nem szoktam ilyeneket játszani, de múltkor néztem, hogy volt ez az autós nyereményjáték, ott konkrétan 70 cégnek ment tovább a regisztrált adat. Mindegyik felhív, amelyik lát benned potenciált a megadott adatok alapján (kor, lakcím...). Nincs ebben semmi különös!
Nem a semmiből teremnek a nyereményjátékok nyereményei. Eladják az adataikat adatbrókereknek.
Ha mindenképp ilyesmit akarsz játszani, akkor:
1.) Egy külön email cím csak nyereményjátékokhoz. Lehetőleg olyan, amit telefonszám nélkül lehet regisztrálni, DE ennek ellenére megbízható.
2.) Egy eldobható telefonszám. Prepaid-et kapsz évi 3000 forintért, ezt megadhatod a nyereményjátékosoknak. Tedd bele valami olcsó butatelefonban (pl. Nokia 130). Az egyenleget le tudod vásárolni. Pl. parkolás, autópálya matrica, nCore támogatás, amit akarsz. Egyébként a telefont tarthatod kikapcsolva vagy repülő módban, amikor nem használod. Ha pedig megszünteted, visszakapod az egyenleget.
3.) Ha cím is kell akár bérelhetsz postafiókot is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!