Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Osztalékos részvények vásárlás...

Osztalékos részvények vásárlásához milyen platformot ajánlotok?

Figyelt kérdés

Előre szólok nem vagyok egy tőzsde guru, bár gondolom ez már leesett a címből.

Azt tudom, hogy a CFD és társai, tehát amiket ELVILEG veszel Random Capitalon vagy a többi helyen azok nem a rendes részvények, nem kapsz utánuk részvényes osztalékot csak az áruk növekedésére fogadsz.

Hosszútávban gondolkodok, szeretnék pár általam kiszemelt és preferált nagy cégbe befektetni, olyan cégrészvényt vásárolni amivel az év végi osztalékból megkapom a részem.

Ezeket a "normál" részvényeket hol, milyen piacon lehet nyomon követni és venni?

Előre is köszi a válaszokat!

2021. nov. 22. 06:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Magyar osztalék papír nem nagyon van. Zwack, Any, Mtelekom, néha mol és az OTP is szokott. Kb ennyi.

Amcsi vagy eus osztalék papírból viszont rengeteg van. Random is jó erre hogy vegyél, vagy az IB, de akár a Revolut is.

2021. nov. 22. 06:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Trading23.
2021. nov. 22. 07:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Trading212*

Nem tudom, hogy lett 23, bocsi.

2021. nov. 22. 07:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Igazából úgyse magyar cégekbe fektetnék, annyira nem bízok bennük. Maximum egy Telekom, amit szódával talán bevállalnék ha annyi fölös befektetni valóm lenne, de azt is csak azért, mert alapvetően német cég.

Revolutról hallottam, sokan dicsérik, csak nem tudtam, hogy az ottani részvények ilyen "normális" osztalékosok.

Trading212 új nekem, viszont most néztem rá és Trustpiloton eléggé pozitívak az értékelései.

Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld pacsi mindenkinek!

2021. nov. 22. 08:25
 5/7 anonim ***** válasza:
53%
Interactiv brokers a legkomolyabb bróker, több mint 40 éve van a piacon.
2021. nov. 22. 10:11
 6/7 anonim ***** válasza:

IB is jó.

Revoluton is rendes részvényt veszel. Osztalékot megkapod ugyan úgy.

Nekem voltak Revoluton részvényeim. Rendesen megkaptam az osztalékot. Azért hagytam csak a Revolutot, mert egy helyre tettem a részvényeim. Egy szolgáltatóhoz.

2021. nov. 22. 11:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Na most annyi update van, hogy ránéztem a Revolutra, és ahogy itt GYK-n korábban már olvastam a Brexit miatt megborult az egész és innentől már nem vonatkoznak rájuk az uniós szabályok, ergo elméletileg bármikor zárolhatják a fenébe az egész számlámat.

Azért beb..na ha beletolnék X ezer eurót az évek alatt részvényekbe aztán bumm egyszer csak zárolnák a számlám.

Mit gondoltok erről?

2021. nov. 22. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!