Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Idén mindenkinek milliók...

Idén mindenkinek milliók hulltak az ölébe, vagy csak az én ismeretségi körömben? Ezért nem dolgozik senki?

Figyelt kérdés

Az idei év valami hihetetlenül zajlott, az ismeretségi körömben a legtöbb ember milliókat keresett (jobban mondva inkább csak az ölükbe hullott a pénz). Ez a ti környezetetekben is így van? (Csak mert nem értem miért nyavalyog még annyi ember a pénz miatt, miközben ráadásul nem is dolgoznak.)

Pl. Én falun kertes házat vettem januárban 22 millióért (hitelre), utca végi ingatlan így a telket 3 felé osztattam, és szeptemberben az egyik telket 18 millióért eladtam (ráadás képen a vevő aranyban fizetett, ami mára 1 millióval többet ér), a házat 45-ért hirdetem, amint eladom, építkezek a 3. telken. (Persze a munkahelyemen szeptemberben felmondtam...)

A haverom üdülőtelket vett májusban 12 millióért, ami mára 35-40-et ér...

Az új szomszédom, mint egyszerű segédmunkás tornatermet bontott, a padlóból 1.6 tonna rézcsövet szedett fel, amit elhozott, mert senkinek sem kellett, ezt 3.5 millióért eladta (persze ő is felmondott).

Ismerősöm gyereke 16 éves, ezeket az emlék 5 Ft-osokat veszi rolniban, majd 10x-es áron eladja, eddig 700 ezret keresett vele (viszonylag nem nagy tétel, de még csak gyerek).

És még vagy 12 ismerősöm meggazdagodott, és több mint 20-an már nem dolgoznak (max vállalkozók lettek).

A ti környezetetekben is így zajlott az idei év?

2021. nov. 12. 19:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
mi ez a szar kamukerdes xd
2021. nov. 12. 19:49
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

"Állításodat önkényesen, a cél érdekében összeválogatott vagy más módon túlságosan leszűkített mintahalmazzal próbáltad meg igazolni, amikből azonban a számodra nem kedvező vagy a következtetésednek potenciálisan ellentmondó elemeket, eseteket eleve kizártad, vagy legalábbis nem vetted figyelembe."

[link]

2021. nov. 12. 19:53
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

"Ismerősöm gyereke 16 éves, ezeket az emlék 5 Ft-osokat veszi rolniban, majd 10x-es áron eladja, eddig 700 ezret keresett vele (viszonylag nem nagy tétel, de még csak gyerek)."

15000db-ot eladott. Szorgalmas a gyerek :)

2021. nov. 12. 20:02
 4/14 anonim ***** válasza:
63%
Nekem csak ma 4 millio forint hullott az olembe, mert az egyik reszvenyem arfolyama felment 10%-kal a tegnapihoz kepest. Megis dolgozom.
2021. nov. 12. 20:15
 5/14 anonim ***** válasza:
70%
Igen, milliók. Persze ezt megelőzte 2 év tanulás majd 2,5 év meló főállás mellett, utána még 2 év meló teljes állású ev-ként. Iszonyat mennyiségű tanulás, és az elmúlt 6,5 éveben a nyaralásokról való lemondás.
2021. nov. 12. 20:25
 6/14 anonim ***** válasza:
40%
Én meg dolgoztam és évente 2 milliót rakok félre, jah és nem mondtam fel. A sztorid is gagyi
2021. nov. 12. 21:25
 7/14 anonim ***** válasza:
47%
Kozel 50 millioval nott a vagyonom iden, es így is dolgozok :) szar lesz munkat keresni majd ha rosszabb idok jonnek
2021. nov. 12. 21:57
 8/14 anonim ***** válasza:
75%
Elkepzelem ezen mennyit gondolkozhattal. Annal szomorubb, hogy csak ennyire gyenge kamura sikeredett.
2021. nov. 12. 22:40
 9/14 anonim ***** válasza:
28%

Nem mindenkinek /lásd előző kommentelők/ de egy szűk réteg valóban csak széttette a kezét és milliók hulltak bele :) Egészen egyszerű okból, a covid átformálta a piacot, online felületek kellettek, és aki IT területen külföldre dolgozik, az eszméletlen sok pénzt keres. Ebből jött, hgy ezek 2 kézzel szórják a pénzt, már csak ott kell lenni. Én burkoló vagyok, év elején még Marikanéninél csempéztem 7e/m2-ért, amit sokallt. Ma már csak fiatalokhoz megyek, rendszerint min. 40 millás új lakásban a gyerek kitalálja, hogy nem tetszik neki a csempe színe, cseréljem ki, ha azt mondom márciusban jövök, elküld, de ha azt mondom 20e/m2, és holnap jövök, csak annyit mond: "Jó, lesz..om mennyi, csináld meg!" Akihez hétfőn megyek, az az USA-ba szerkeszt weblapot, éjjel dolgozik 6-7 órát 800 dollárért - na bumm +1 napi munkabéréért holnap le van rakva a csempe!

Sokszor engem is arannyal fizetnek ki, szerintem ezek katás gyerekek, a keret után 40% adót kellene fizetniük, valszeg a pénzt nem a saját számlájukra kérik, hanem megrendelik pl a vaterán az aranylapot a neten a címükre, és az amerikai az eladó számlájára utalja a pénzt. Meg kp-juk amúgy sincs nagyon otthon.

2021. nov. 13. 15:51
 10/14 anonim ***** válasza:
34%

"Akihez hétfőn megyek, az az USA-ba szerkeszt weblapot, éjjel dolgozik 6-7 órát 800 dollárért "

Az ilyen sztorikon mindig jókat mosolygok.

Biztos az egész USA-ba nem találnak munkaerőt aki tudna weblapokat szerkeszteni. Vagy ha az olcsóbb munkaerőt keresik, akkor simán találnának indiából vagy pakisztánból távmelóst, aki a magyar szaki bérének 1/5-éért boldogan elvégezné azt a munkát.

2021. nov. 13. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!