Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Budapest banknál mi az IBAN...

Josefinho kérdése:

Budapest banknál mi az IBAN kód, hol találom azt meg?

Figyelt kérdés
Budapest banknál vagyok, szükségem van az IBAN kódomra, de gőzöm sincs hogy az micsoda, s hogy hol találom.Remélem valaki tud segíteni. Üdv
2010. szept. 4. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:

06-40/477-777

Hívj fel és megmondom!

2010. szept. 4. 12:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi az én IBAN számom?

Szintén lényeges, hogy Ön is tájékoztassa partnereit az Ön IBAN számlaszámáról. Amennyiben Ön még nem ismeri IBAN formátumú számlaszámát, azt megtalálhatja bármely számlakivonatának fejlécében.

A magyar szabvány szerinti IBAN 28 jegyből áll, amelyből az

* első két karakter jelöli az országkódot (HU);

* 3-4. karakter egy képzett ellenőrzőszám;

* 5.-28. karakteren a belföldi pénzforgalmi jelzőszám található.

Például: HU45 1234 4567 7890 4321 8765 6789

...

( [link] )

2010. szept. 4. 13:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Rendben, megtudtam közben. köszönöm szépen a válaszokat.
2010. szept. 4. 13:19
 4/6 anonim ***** válasza:

És mi van, ha én hülye vagyok és nem értem, mi a képzelt szám és mi a maradék?

Találjak ki egy random számot? Majd... a számlaszámot? Vagy mi ez?

2014. máj. 13. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Képzett, nem képzelt.

Erre nehéz tanácsot adni. Ha olyan hülye vagy (bocs, te mondtad) hogy nem tudod leolvasni a számokat a bankszámla szerződésedről (vagy kivonatodról), akkor ne akarj bankolni. Neveztess ki magad mellé gyámot, az majd megcsinálja helyetted.

2014. máj. 14. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Ja, félreolvastam :D

A bankba bementem, nincs rajta valóban egy papíromon sem. Egy kis kártyán volt, amit anno adtak, papírkártya. Ez már nincs meg nekem. A számlakivonatomon a bankszámlaszám van meg, semmi más.

Úgyhogy, kedves kommentelő előttem, aki annyi utálatot táplál ismeretlenek iránt, hogy jobb híján itt oszt észt, hosz ettől ő most az alfahím: nem én voltam a hülye. Az figyeletlenség, ha félreolvasod. Ha ennyi eszed van, akkor te se vagy okosabb nálam, max figyelsz.

Üdv: egy nálad se okosabb, se hülyébb.

2014. jún. 4. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!