Budapest banknál mi az IBAN kód, hol találom azt meg?
06-40/477-777
Hívj fel és megmondom!
Mi az én IBAN számom?
Szintén lényeges, hogy Ön is tájékoztassa partnereit az Ön IBAN számlaszámáról. Amennyiben Ön még nem ismeri IBAN formátumú számlaszámát, azt megtalálhatja bármely számlakivonatának fejlécében.
A magyar szabvány szerinti IBAN 28 jegyből áll, amelyből az
* első két karakter jelöli az országkódot (HU);
* 3-4. karakter egy képzett ellenőrzőszám;
* 5.-28. karakteren a belföldi pénzforgalmi jelzőszám található.
Például: HU45 1234 4567 7890 4321 8765 6789
...
( [link] )
És mi van, ha én hülye vagyok és nem értem, mi a képzelt szám és mi a maradék?
Találjak ki egy random számot? Majd... a számlaszámot? Vagy mi ez?
Képzett, nem képzelt.
Erre nehéz tanácsot adni. Ha olyan hülye vagy (bocs, te mondtad) hogy nem tudod leolvasni a számokat a bankszámla szerződésedről (vagy kivonatodról), akkor ne akarj bankolni. Neveztess ki magad mellé gyámot, az majd megcsinálja helyetted.
Ja, félreolvastam :D
A bankba bementem, nincs rajta valóban egy papíromon sem. Egy kis kártyán volt, amit anno adtak, papírkártya. Ez már nincs meg nekem. A számlakivonatomon a bankszámlaszám van meg, semmi más.
Úgyhogy, kedves kommentelő előttem, aki annyi utálatot táplál ismeretlenek iránt, hogy jobb híján itt oszt észt, hosz ettől ő most az alfahím: nem én voltam a hülye. Az figyeletlenség, ha félreolvasod. Ha ennyi eszed van, akkor te se vagy okosabb nálam, max figyelsz.
Üdv: egy nálad se okosabb, se hülyébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!