Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha lenne stabilan olyan...

Ha lenne stabilan olyan szociális segély amiből a rezsid + bolti bevásárlásod stabilan kijönne, felmondanál és élnél abból?

Figyelt kérdés

Én azonnal.

F/30

2021. nov. 10. 07:51
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Igazából én már attól boldog lennék hogy szabad vagyok..
2021. nov. 10. 08:41
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Bazsi, már kora reggel szisszent a kannásbor?
2021. nov. 10. 08:42
 13/23 anonim ***** válasza:
Akkor mégiscsak dolgoznal? Vagy akkor tegyük már helyükre a szabályokat...
2021. nov. 10. 08:44
 14/23 anonim ***** válasza:
54%

Na itt a remek példa, hogy miért BAROMSÁG a feltétel nélküli alapjövedelem: a kérdezőhöz hasonló ingyenélők rögtön abbahagynák a munkát, mert életük nincs, megelégszenek a vegetálással. Hát az én adómból ne fizessék az ilyeneket!

De hogy válaszoljak is: Nem, nem élnék ebből, mert bennem több van, mint csupán kifizetni a lakhatást és a kaját. Egyébként most is azt csinálom, amit szeretek, itthonról, jó fizetésért.

De egy stabil vállalkozással simán meg tudod tenni azt, hogy keveset kelljen dolgozni és sok szabadidőd legyen.

Különben el sem tudnám képzelni, hogy egész nap lazsáljak. Ha már nagyon muszáj volna, akkor is tanulnék vagy valami saját opensource projektbe kezdenék.

2021. nov. 10. 08:50
 15/23 A kérdező kommentje:

13: az alkalmi munka, össze sem hasonlítható azzal amikor bejársz valami tróger helyre kényszerből..

Azért dolgozol időnként mert kell erre arra pénz

2021. nov. 10. 09:58
 16/23 anonim ***** válasza:

#15: Az itt a baj bástya, hogy te valami tróger helyre jársz be kényszerből. Valószínűleg azért, mert nem értesz semmihez.

Én pl. nem járok be, hanem itthonról dolgozok. És nem tróger hely. És nem kényszer, mert azt csinálom, amit szeretek.

2021. nov. 10. 10:45
 17/23 A kérdező kommentje:

16: Értem, és? Nekem eddig csak béna munkahelyeim voltak, moslék fizetéssel.

Muszáj idejönni minden kérdéshez arcoskodni hogy nektek mennyire jó?

2021. nov. 10. 10:47
 18/23 anonim ***** válasza:
73%
#17: Ha neked eddig csak béna munkahelyeid voltak, az első sorban a te hibád. Miért kellene az ÉN adómból fizetni TÉGED azért, mert nem tanultál és vacak munkád van?
2021. nov. 10. 11:33
 19/23 A kérdező kommentje:

Mert ez a jövő. Ha megnézed a nyugati országokat, egyre közelebbb vannak az alapjövedelemhez.

Osztrákoknál 800 900 eurót kapsz havonta szociális segélyként ha munka nélkül vagy.

Csak a tulok magyarok hiszik azt hogy a vajas kenyéért is meg kell dolgozni...

2021. nov. 10. 11:36
 20/23 anonim ***** válasza:
73%
Munkanélküliség esetén pár hónapig, amíg új munkát találsz teljesen jogos a segély. De hogy a semiitevésért kapja valaki, na azt nem! Nem azért tanultam, nem azért keresek jól, hogy az ingyenélőket fizessem az adómból, akiknek büdös a munka.
2021. nov. 10. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!