Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ütközik a kettő dolog?

Ütközik a kettő dolog?

Figyelt kérdés

Jelenleg munkanélküli vagyok. Be vagyok jelentkezve a munkaügyre.

3 hónapig kapok munkanélkülit. Pontosabban január 18-ig.

(A volt munkahelyemen lett volna a gyakorlatom ha nem küldenek el, de ez így ott meghiúsult.)

Ezzel párhuzamosan én egy 2 éves "esti" tagozaton tanulok és tanulószerződést kötöttem egy céggel. (Az most lényegtelen hogy kivel mivel) Államilag meghatározott 104ezer Ft bruttó juttatást avagy nevezzük ösztöndíjat tud adni az a bizonyos cég ahová elszegődtem gyakorlatra.

Továbbá:

Azért jelentkeztem be a munkaügyre, hogy nyilván legyen valamiféle jövedelmem és a tb-m biztosítva legyen.

A tanulószerződést később kötöttem.

Mind a 2 "helyen" levonnak társadalombiztosítási pótlékot.

A kérdésem konkrétan a következő:

A munkanélküli juttatás és az ösztöndíj üti-e egymást?

Tehát le kell-e mondjam a munkanélkülit?

Nem vagyok "rendes" melós viszont a tanulószerződésben munkavállalónak vagyok feltüntetve és csak gyakorlaton vagyok a cégnél. Heti 3 nap gyakorlatom van. Májusban vizsgázok.

Ha esetleg valami még eszembe jut leírom.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. nov. 7. 07:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Menj be a munkaügybe és kérdezd meg. Ha üti a kettő egymást, akkor az álláskeresésit lehet kérni egyösszegben előre, tehát anyagilag nem jársz rosszabbul.
2021. nov. 7. 15:57
 2/3 A kérdező kommentje:

Na az mondjuk nem rossz.

Köszönöm a választ

2021. nov. 7. 16:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Még az ügyintéző sem tudta megmondani hogy mi a teendő ilyenkor. Azt mondta hogy majd utána jár és majd értesít.
2021. nov. 8. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!