Hol, és hogy tudok venni saját bitcoint? Mi kell hozzá?
Sajnos a pénzem erre nem elég. De játszunk el a gondolattal, ha lenne, hogyan tudnék beszerezni egy db bitcoint, vagy más kripttovalutát, ami csak az enyém.
Nem függők brókerektől, senkitől, megvettem, tárolom. Hol kell venni ilyent?
Nem csak egy egészet tudsz birtokolni, szóval simán vehetsz úgy is, hogy nincs egy kerek egészre pénzed.
Venni váltónál tudsz, ahonnan kiutalhatod a saját tárcádra, és tárolhatod ott, mindenkitől függetlenül.
Vagy ha vállalsz ilyen rizikót akár magánszemély eladót is kereshetsz, és akkor váltó sincs, sem bróker, semmi, közvetlen a walletedre kapod a kialkudott ellenértékű kriptot.
A váltókat hol találom? Ez egy website, vagy fizikai hely lenne esetleg? Vagy valuta váltóra gondolsz? Saját tárcát hogyan, hol szerezhetek be?
Köszönöm a segítséget
Venni barkitol tusz akinek van, de a leg megbizhtobb sztem brokernel venni.
Tárolásához meg ajanlom a ledger hardware walletet
Tudsz nekem konkrét helyet mondani, ahol vehetek, és az az enyém?
Senki nem dumál bele mikor adom el, avgy mit csinálok vele?
1. Vásárolsz egy Ledgert hivatalos forrásból.
Ez olyan mint egy pendrive. Kipostázzák, csinálsz rajta egy resetet.
Majd generálsz hozzá egy 24 szavas privát kulcsot amivel vissza tudod állítani a számlád ha elromlana a ledger + csinálsz a ledgerhez egy jelszót.
Ha ez meg van leírod egy lapra a 24 szavas kulcsot, ezt a lapot adják a ledgerhez.
Ezt a lapot kettévágod és eldugod 2 különböző helyre, így ha bárki meg is találja nem tud vele mit kezdeni. Fontos, hogy ne fényképezd le! Ne legyen digitális nyoma!
Majd letöltöd a Ledger oldaláról a Ledger Liveot.
Itt generálsz egy Bitcoin számlát ha rácsatlakoztatod a ledgered a gépedre.
2. Felmész egy váltó oldalára, Binance vagy Coinbase-t ajánlom ezek a legnagyobbak, elutalsz pénzt a számládra majd limit megbízásba vásárolsz bitcoint az olcsóbb. Ha nincs bankszámlád akkor kereshetsz a neten magánszemélyeket is akik eladnak neked kp-re viszont ennél az ügyletnél figyelni kell arra, hogy előszö kis összegért vegyél a bizalom miatt.
3. Amint meg van a bitcoinod kiutalod a hideg tárcádba és eldugod a ledgeredet valami biztonságos helyre. Ez azért is jó mert nem tárolod a kereskedői oldalon így ha meghallna az oldal valami miatt te hozzáférsz a számládhoz, mivel az hideg tárcád van.
Kraken binance coinbase, nekem a kraken a kedvencem.
Az meg h senki nem dumal bele eleg erdekes... Mert amig nem veszel nem vagy fogekony a hirekre, utana meg hirtelen mindenhol azt mondjak h venni kell 10 percre ra meg eladni... Szoval mindig mindenki beleszol, de a te kezedben van a dontes
"Revoluton is lehet, szerintem az a legegyszerűbb :)"
Lehet, csak ott nem bitcoint kapsz, hanem egy indexet, amit nem tudsz kiutalni a bitcoin számládra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!